Διατήρηση των σκήπτρων για το Android

by George Polyzos • On 31-10-2014 • AT 6:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

mobile phones

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Kantar WorldPanel, σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα smartphones, το Android συνεχίζει να οδηγεί την αγορά καταγράφοντας ελαφρά άνοδο.

Αντίθετα, οι κύριοι ανταγωνιστές iOS και Windows Phone καταγράφουν ελαφρά μείωση στα μερίδιά τους. Πιο αναλυτικά, τόσο στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Android υπερέχει εντυπωσιακά με μερίδια αγοράς 73,9% και 61,8%, αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη η Apple καταλαμβάνει το 15,4% της αγοράς, έχοντας δεχθεί σημαντική ώθηση από το πρόσφατο λανσάρισμα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ενώ η Microsoft με το Windows Phone κατέχει μερίδιο αγοράς 9,2%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λειτουργικό iOS καταγράφει απρόσμενη μείωση της τάξης του 3,3%, «πέφτοντας» στο 32,6%, σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του έτους. Αντίστοιχα, το Windows Phone επίσης συρρικνώνεται στην αμερικανική αγορά από το 4,6% στο 4,3%.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, σύμφωνα με την αναφορά της Kantar, οι LG και Motorola επιδεικνύουν εντυπωσιακή άνοδο στην αμερικανική αγορά, πλησιάζοντας όσο ποτέ άλλοτε τις πρωτοπόρους Samsung και Apple. Κύρια όπλα για τις δύο εταιρείες είναι το G3 για την LG και το Moto X για την Motorola. Η έρευνα της Kantar φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα αποτελέσματα της LG, τα οποία δείχνουν ότι η κορεατική εταιρεία είχε το γ’ τρίμηνο του έτους ήταν το καλύτερο τρίμηνο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην κρίσιμης σημασίας, λόγω όγκου, αγορά της Κίνας, η Samsung δέχεται σημαντική πίεση από ανερχόμενους κατασκευαστές, με προεξάρχουσα την φιλόδοξη XIaomi. Η XIaomi κατέχει πλέον το 30,3% της κινεζικής αγοράς, ενώ η Samsung έχει πέσει στο 18,4%. Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας της Kantar είναι αυτό που αφορά ότι το 16% όλων των smartphones στην Κίνα διαθέτουν οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών ή μεγαλύτερη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons