Διαθέσιμο στη μεσαία κατηγορία smartphones το MediaTek 820 chipset

by George Polyzos • On 27-05-2020 • AT 9:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το άρτι αφιχθέν MediaTek Dimensity 820 SoC φιλοδοξεί να φέρει δυνατότητες 5G σε ένα μεγάλο πλήθος mid range smartphones.

Το γεγονός ότι ο mobile επεξεργαστής αυτός θα προορίζεται προς χρήση από τα κινητά που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία δεν σημαίνει ότι γίνονται συμβιβασμοί, τουλάχιστον για όσους επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μία πρόταση που να μπορεί να κάνει καλά όλες τις καθημερινές εργασίες. Έτσι, η πρόταση της MediaTek υποστηρίζει οθόνες με συχνότητα ανανέωσης 120 Hz και αξιόλογη απόδοση γραφικών.

Ένα άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι το νέο chipset υποστηρίζει τη λειτουργία δύο καρτών SIM με συνδεσιμότητα 5G, φέρνοντας πιο κοντά στα δίκτυα 5ης γενιάς, ακόμα και τις πιο προσιτές προτάσεις των κατασκευαστών smartphones και όχι μόνο τις ναυαρχίδες.

Ο επεξεργαστής της MediaTek είναι κατασκευασμένος με βάση την αρχιτεκτονική των 7 nm. Διαθέτει τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A76 που είναι χρονισμένοι στα 2.6 GHz και άλλους τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A55 που είναι χρονισμένοι στα 2.0 GHz, προσφέροντας συνολικά ικανοποιητική απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες χρήσης. Το υλικό υποστηρίζει τη λειτουργία αισθητήρων κάμερας που μπορούν να φτάνουν έως και τα 80 Megapixel, με υποστήριξη καταγραφής βίντεο 4Κ HDR, μία σαφής βελτίωση σε σχέση με τα 64 Megapixel που ήταν το ανώτατο imaging όριο στον προκάτοχό του MediaTek Dimensity 820.

Το πρώτο smartphone που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα φιλοξενήσει το νέο επεξεργαστή θα είναι το Xiaomi Redmi 10X, το οποίο και θα κάνει σχετικά σύντομα την επίσημη εμφάνισή του στην αγορά. Δεν θα είναι το μόνο που θα φορά το συγκεκριμένο chipset, καθώς αναμένονται αρκετά νέα μοντέλα που θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι η μεσαία κατηγορία των smartphones είναι εκείνη που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons