Διαθέσιμη η εφαρμογή Γονικός Έλεγχος της ESET για Android

by George Polyzos • On 18-11-2015 • AT 5:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

kids-with-ipad

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η εφαρμογή Γονικός Έλεγχος της ESET για Android (ESET Parental Control), η οποία βοηθά τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους όσο αυτά ανακαλύπτουν τον online κόσμο του διαδικτύου.

Η εφαρμογή Γονικός Έλεγχος της ESET για Android είναι ένα φιλικό προς τα παιδιά σύστημα προστασίας, που βοηθά τους γονείς να οικοδομήσουν μία σχέση σεβασμού με τα παιδιά τους που χρησιμοποιούν smartphone ή tablet.

Σχεδιασμένη να βοηθά τους γονείς στην προστασία των παιδιών τους από τους διαδικτυακούς κινδύνους και τις ακατάλληλες ιστοσελίδες, η εφαρμογή διαθέτει μία σειρά χαρακτηριστικών ασφάλειας σε συνδυασμό με ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται:
• Application Guard: εμποδίζει το ακατάλληλο περιεχόμενο βάσει προεπιλογής σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού.
• Time Management: επιτρέπει στους γονείς να περιορίσουν το χρόνο που αφιερώνει το παιδί σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, ακόμη και όταν το παιδί βρίσκεται εκτός σπιτιού.
• Web Guard: φιλτράρει ακατάλληλα websites σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού.
• Child Locator: επιτρέπει στους γονείς να εντοπίζουν οποιαδήποτε στιγμή την τοποθεσία του παιδιού τους.
• Parental message: ένα SMS που στέλνεται από προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου του γονέα κλειδώνει την οθόνη του τηλεφώνου του παιδιού, και ξεκλειδώνει μόλις το παιδί πατήσει ένα συγκεκριμένο ένα κουμπί για επιβεβαίωση.
• Αναφορές για Γονείς: λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τη χρήση εφαρμογών και σελίδων, διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία parent mode στην εφαρμογή ή μέσω του my.eset.com ή ακόμη και μέσω τακτικής αποστολής στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των γονέων

Η εφαρμογή περιέχει μία πρόσθετη επιλογή για να ζητούν τα παιδιά από τους γονείς τους ειδική άδεια σχετικά με την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές ή περιεχόμενο ιστοσελίδων, ή για επιπλέον παιχνίδια ή χρόνο περιήγησης. Η εφαρμογή Γονικός Έλεγχος της ESET για Android είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, στη δικτυακή πύλη my.eset.com ή μέσω των συνεργατών της ESET.

kids-online

Η ύπαρξη ενός εργαλείου για να διαχειρίζονται το τι κάνουν τα παιδιά με τα tablet και τα smartphone τους είναι σημαντική για τους γονείς. Σύμφωνα με έρευνα της ESET, το 88% των γονέων παραδέχεται ότι αγωνιά για το που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τα παιδιά τους.

Σε αυτή την έρευνα, το 81% των γονέων δηλώνει ανησυχία στην ιδέα ότι το παιδί τους επισκέπτεται ακατάλληλες ιστοσελίδες, το 71% αναφέρει ότι τα παιδιά τους προωθούν προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους, ενώ το 61% επισημαίνει τον υπερβολικό χρόνο που δαπανούν τα παιδιά με τις συσκευές. Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει ότι παρά τους φόβους τους, ελάχιστοι από τους γονείς έχουν εγκαταστήσει μία εφαρμογή γονικού ελέγχου, που μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις διαδικτυακές εμπειρίες των παιδιών τους.

Τα παιδιά εγκαταλείπουν τους υπολογιστές χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο κινητές συσκευές για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, μόνο το Facebook έχει ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες το μήνα που συνδέονται μέσω κινητών συσκευών. Και στα παιδιά, η κυρίαρχη κινητή πλατφόρμα είναι το Android. Σύμφωνα με τη Gartner, προβλέπεται ότι το 2017 θα υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android, οι οποίες προτιμώνται από τα παιδιά λόγω του χαμηλότερου κόστους τους σε σχέση με άλλα προϊόντα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons