Διαστημοπλάνο της DARPA για εκτόξευση δορυφόρων

by Nikos Kaimakamis • On 27-06-2017 • AT 10:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το πειραματικό διαστημοπλάνο της DARPA με τον κωδικό XS-1 θα κατασκευαστεί από τη Boeing με σκοπό τη μείωση κόστους μεταφοράς φορτίων στο διάστημα. 

Το διαστημοπλάνο, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, θα απογειώνεται κάθετα με το φορτίο του και μόλις μπαίνει σε τροχιά μπορεί να αφήσει τον μικρό πύραυλο που μεταφέρει τον δορυφόρο και ο οποίος θα αφήσει το φορτίο στην προκαθορισμένη θέση. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει το XS-1 έχει ως σκοπό του την μείωση του κόστους της μεταφοράς φορτίων στο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως αναφέρει το Mashable- το κόστος της κάθε πτήσης του XS-1 της DARPA θα είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η εκτόξευση ενός πυραύλου Falcon 9 της Space X στο διάστημα έχει κόστος 62 εκατομμυρίων δολαρίων. To XS-1 θα αρχίσει να δοκιμάζει τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιεί, με σκοπό να εξεταστεί το κατά πόσο μπορεί να γίνει εφικτή η τακτική χρήση του, στοιχείο που αποτελεί και το ζητούμενο.

Η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι πρώτες κανονικές πτήσεις του διαστημοπλάνου Boeing XS-1 θα γίνουν από το 2020 και έπειτα, ένα έτος που θα σημάνει την αρχή μίας πολύ ενδιαφέρουσας δεκαετίας για τις εξελίξεις στο διάστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons