Διαρροή ταινιών της Sony Pictures

by Nikos Kaimakamis • On 01-12-2014 • AT 1:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Laptop user

Μετά την αποκάλυψη ότι οι hackers προξένησαν προβλήματα στην υποδομή της Sony Pictures, έγινε γνωστό ότι πέντε ταινίες τελευταίας παραγωγής κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

Μία από τις πιο γνωστές ταινίες που έγινε αντικείμενο πειρατείας είναι και η πολεμική περιπέτεια Fury, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ και προβάλλεται αυτή τη στιγμή στους κινηματογράφους. Μαζί με το “Fury”, στις λίστες της πειρατείας συμπεριλαμβάνονται και οι πρόσφατες παραγωγές “Annie”, “Mr Turner”, “Still Alice” και το “To Write Love on Her Arms” της Sony Pictures, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έχουν βγει ακόμα στις αίθουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fury έχει ήδη κατέβει περισσότερες από 1.2 εκατομμύριο φορές, ενώ το Annie έχει σημειώσει ήδη 206.000 downloads, όπως ενημερώνει η Excipio που καταγράφει τα πειρατικά downloads. Σύμφωνα με το Tech Crunch και το The Verge, η επίθεση στην Sony Pictures έγινε με τη βοήθεια προσωπικού της εταιρείας, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.

the-interview-movie-poster

Το Re/Code θεωρεί ότι η αιτία της επίθεσης είναι η ενδεχόμενη κυκλοφορία της ταινίας “The Interview” από την Sony Pictues, μία κωμωδία που θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα και θα δείχνει την προσπάθεια της CIA να δολοφονήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάτι που φέρεται να έχει ενοχλήσει έντονα τους Κορεάτες.

Η Sony Pictures φέρεται να διερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση των Hackers που της επιτέθηκαν με την Βόρεια Κορέα, παρόλο που η ομάδα GOP ή αλλιώς Guardians Of Peace εμφανίζεται να είναι εκείνη που επιτέθηκε στους υπολογιστές της. Σύμφωνα με το Reuters, πάντως, η Sony Pictures προσέλαβε εξειδικευμένους ερευνητές προκειμένου να διαπιστώσει από πού προέρχεται η επίθεση.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons