Διακρίσεις για την ελληνική συμμετοχή στο 2015 Imagine Cup της Microsoft

by George Polyzos • On 20-08-2015 • AT 11:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Imagine Cup_4

Διπλή διάκριση για την ελληνική ομάδα PROGNOSIS στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας 2015 Imagine Cup της Microsoft.

Η ελληνική ομάδα, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το βραβείο Ability Award καθώς και την τρίτη θέση στην κατηγορία World Citizenship, στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας, 2015 Imagine Cup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στο Σηάτλ της Ουάσιγκτον, στις 31 Ιουλίου 2015.

Τα μέλη της ομάδας, κέρδισαν το Ability Award, με την καινοτόμα εφαρμογή τους για τη διάγνωση πρώιμων συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Πάρκινσον,  το οποίο δίνεται στην καλύτερη λύση για προβλήματα ατόμων με αναπηρία.

PROGNOSIS team_1

Το βραβείο συνοδεύεται από τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη “bootcamp” εμπειρία στο Σηάτλ, το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, μέσω της καθοδήγησης εξειδικευμένων στελεχών της  Microsoft. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 δολαρίων, στην κατηγορία World Citizenship, στην οποία συμμετείχαν.

Η PROGNOSIS, η οποία προέρχεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τους Δέσποινα Ευθυμιάδου, Βασιλική Μπίκια, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και από τον μέντορά τους, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

Η βραβευμένη εφαρμογή τους, η οποία είναι ήδη δωρεάν διαθέσιμη για Windows Phones, προτείνει μια πρωτοπόρα λύση, η οποία, μέσω της αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), μπορεί να ανιχνεύει έγκαιρα τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον και την πρώιμη παρέμβαση. Παράλληλα, διευκολύνει την καθημερινή ζωή ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας, ενθαρρύνοντας την ενεργό και υγιή γήρανση, με τη βοήθεια νέων τρόπων αυτοδιαχείρισης εργαλείων υγείας, όπως είναι το «έξυπνο» περικάρπιο Microsoft Band, στο πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με επαγγελματίες υγείας.

PROGNOSIS team_3

Η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια τεχνολογίας της Microsoft δήλωσε: «Οι διακρίσεις των μελών της ελληνικής ομάδας PROGNOSIS μας κάνουν πολύ περήφανους και επιβεβαιώνουν το σημαντικό ρόλο της νέας γενιάς στη διαμόρφωση νέων καινοτόμων ιδεών, ενώ παράλληλα, αποτελούν εφαλτήριο για τη συνέχιση του σημαντικού έργου της Microsoft που αφορά στη στήριξη και την προώθηση των νέων επιστημόνων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας. Θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους νικητές για τη δημιουργικότητα και τη σκληρή δουλειά τους, και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν για ένα καλύτερο αύριο».

Οι νικητές του 13ου ετήσιου διαγωνισμού Imagine Cup είναι οι εξής:

Παγκόσμια Νικήτρια Ομάδα του 2015 Imagine Cup: Το τρόπαιο Imagine Cup και την προσωπική συνάντηση με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, κέρδισε η ομάδα eFitFashion, από τη Βραζιλία, για το project «Clothes For Me» (νικήτρια στην κατηγορία Innovation).

World Citizenship:

 • Πρώτη Θέση: Ομάδα Virtual Dementia Experience, Αυστραλία
 • Δεύτερη Θέση: Ομάδα Mozter, Σιγκαπούρη
 • Τρίτη Θέση: Ομάδα PROGNOSIS, Ελλάδα

Games

 • Πρώτη θέση: Ομάδα izHard, Ρωσία
 • Δεύτερη θέση: Ομάδα Kuality Games, Ολλανδία
 • Τρίτη θέση: Ομάδα Thief, Κίνα

Innovation

 • Πρώτη θέση: Ομάδα eFitFashion, Βραζιλία
 • Δεύτερη θέση: Ομάδα NoObs, Αζερμπαϊτζάν
 • Τρίτη θέση: Ομάδα Siymb, Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδικά Βραβεία:

 • Ability Award: Ομάδα PROGNOSIS, Ελλάδα
 • Microsoft Student Partner of the Year – Jason Chee, Σιγκαπούρη

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons