Διαγωνισμός σχεδιασμού για το Hyperloop

by Nikos Kaimakamis • On 18-06-2015 • AT 12:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Hyperloop-passenger-capsule-version-cut-away

To Hyperloop φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όσο νομίζαμε, αφού η SpaceX ανακοίνωσε τον Hyperloop Pod Competition. 

Πληροφορίες για το φιλόδοξο σχέδιο του Elon Musk και τον σχετικό διαγωνισμό υπήρχαν από τον Ιανουάριο, αλλά δεν έμοιαζε να είναι τόσο κοντά στην υλοποίηση το Hyperloop. Το ταχύτατο σύστημα μεταφοράς με την παντελή έλλειψη τριβής στη μετακίνηση των ειδικών καψουλών που θα κινούνται μέσα σε έναν ειδικό σωλήνα ζητά από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να ασχοληθούν με το σχέδιο της κάψουλας, ενώ αναλυτικές πληροφορίες, όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθούν τον Αύγουστο.

Οι κάψουλες των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό θα δοκιμαστούν στο πεδίο δοκιμών του Hyperloop στο Hawthorne τον Ιούνιο του 2016, ενώ οι ανεξάρτητες ομάδες μηχανικών θα πρέπει να έχουν στείλει τις τελικές προτάσεις τους μέχρι τις 15/12/2015. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν λάβει υπόψη τους όχι μόνο το τελικό design της κάψουλας, αλλά και ζητήματα όπως είναι εκείνο της ασφάλειας, της αεροδυναμικής κ.ά. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο θα είναι το βραβείο από τον διαγωνισμό για το Hyperloop.

Hyperloop-passenger-transport-capsule-concept

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο spacex.com/hyperloop ενώ όλα δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την παρουσίαση περισσότερων στοιχείων για το φιλόδοξο αυτό project που εκτιμάται ότι θα αλλάξει το πεδίο των μετακινήσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons