Δημιουργία κοινών προτύπων για το «Internet of Things»

by George Polyzos • On 08-07-2014 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

corning-gorilla-glass-a-day-made-of-glass-2-closet

 

Μία συμμαχία μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας σχηματίστηκε σε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινού προτύπου επικοινωνίας που θα σχετίζεται με το «Internet of Things» και το σύνολο των οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών.

Πρόκειται για το Open Interconnect Consortium, στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες όπως οι Samsung Electronics, Intel, Dell, Broadcom και Atmel. Στόχος της κοινοπραξίας είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης του λεγόμενου «Internet of Things», με τον πρώτο κώδικα ανοικτής αρχιτεκτονικής να στοχεύει στα «έξυπνα σπίτια» και τις λύσεις για χώρους γραφείου.

Το «Internet of Things» αναμένεται να αποτελείται από 212 δισεκατομμύρια συσκευές έως το 2020, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, smartphones, tablets, wearables και μία ποικιλία οικιακών και βιομηχανικών συσκευών και εργαλείων, σύμφωνα με στοιχεία της International Data.

Στο «Internet of Things» θα περιλαμβάνονται στο μέλλον δεκάδες οικιακές συσκευές, όπως αντικλεπτικά συστήματα, συστήματα πυρασφάλειας, τηλεοράσεις ακόμη και ο οικιακός φωτισμός. Οπότε, στόχος των εταιρειών τεχνολογίας είναι να καθοριστούν τα κοινά πρότυπα επικοινωνίας όλων αυτών των ετερόκλητων συσκευών.

Το Open Interconnect Consortium, αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό με την AllSeen Alliance, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες όπως οι Qualcomm, LG, Panasonic, Sharp και Microsoft και η λειτουργία της ξεκίνησε λίγους μήνες πριν.

Ανάλογες, μεμονωμένες, προσπάθειες διασύνδεσης οικιακών συσκευών κάνουν και η Apple με την Google. Μόλις πριν από λίγο καιρό η Apple ανακοίνωσε το HomeKit, το οποίο θα προσφέρει έλεγχο σε συσκευές, όπως ο φωτισμός και εγκατεστημένοι θερμοστάτες.

Αντίστοιχα, η Google, μέσω της Nest, συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Whirlpool και η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών λαμπτήρων LIFX, ώστε να ενσωματώσει τα προϊόντα τους στους θερμοστάτες και τους ανιχνευτές καπνού που προσφέρει η ίδια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons