Δεύτερο συμβόλαιο με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία κερδίζει η SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 16-03-2017 • AT 2:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

O Elon Musk έχει κάθε λόγο να χαμογελά, καθώς η SpaceX κερδίζει το δεύτερο συμβόλαιό της με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. 

Μέχρι σήμερα, η United Launch Alliance, ένα συνεργατικό σχήμα μεταξύ της Boeing και της Lockheed Martin, ήταν εκείνο που αναλάμβανε την εκτόξευση στρατιωτικών δορυφόρων στο Διάστημα. Η SpaceX έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι και τώρα υπογράφει το δεύτερο συμβόλαιό της με την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) για την εκτόξευση του τρίτου δορυφόρου GPS III στο Διάστημα, το 2019. Το συμβόλαιο αυτό έχει αξία 96,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η SpaceX είχε πάρει πιστοποίηση για την εκτόξευση στρατιωτικών δορυφόρων το 2015, αλλά το πρώτο της συμβόλαιο ήρθε τον Απρίλιο του 2016, το οποίο άφορούσε στην εκτόξευση του δεύτερου δορυφόρου του συστήματος GPS III της USAF, συνολικής αξίας 87,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι σημαντικό ότι η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία επιλέγει και πάλι τις υπηρεσίες της SpaceX, από τις οποίες είναι προφανώς ευχαριστημένη.

Όλα δείχνουν ότι το μέχρι τώρα μονοπώλιο της United Launch Alliance έχει σπάσει από τη SpaceX, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους με το οποίο καταφέρνει να φέρει εις πέρας την κάθε εκτόξευση η SpaceX. Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως αναφέρει το BGR- η SpaceX χρεώνει την κάθε εκτόξευση 60 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η United Launch Alliance κοστολογεί την κάθε εκτόξευση στα 109 εκατομμύρια…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons