Dell Inspiron Zino HD Desktop hands on, το μικρό όμορφο PC

by Stefanos Kofopoulos • On 27-07-2010 • AT 12:39 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Dell Inspiron Zino HD Desktop, το μικρό όμορφο PC

Ο Dell Inspiron Zino HD Desktop κερδίζει με την πρώτη ματιά όχι εξαιτίας του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους αλλά για τον αέρα που φέρνει στον χώρο των PCs και desktops που μέχρι σήμερα ήταν αυτά τα μεγάλα άχαρα κουτιά ή σχεδόν custom λύσεις για λίγους. Με το Inspiron Zino HD όλα είναι υπό την φροντίδα της μαμάς Dell με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή, την εξυπηρέτηση πελατών, το απίστευτο service και την υποστήριξη σε drivers κλπ. Εγγύηση 2 ετών από την Dell με άμεση εξυπηρέτηση εντός 24 ωρών έρχονται μαζί με το πακέτο.

Αισθητική και εμφάνιση

To Inspiron Zino HD Desktop είναι μικρό αλλά σαφώς πιο παχύ από ένα Mac mini. Καταλαμβάνει περιορισμένο χώρο στο γραφείο ή δίπλα από αυτό και στοχεύει στην αισθητική βελτίωση του χώρου με τις διάφορες ανταλλακτικές προσόψεις / καπάκια. Τα χρώματα και τα σχέδια πολλά, όλοι θα καλύψουν το γούστο τους και σίγουρα οι κυρίες θα λατρέψουν τους περίεργους χρωματικούς συνδυασμούς με patterns που θυμίζουν λουλουδάκια και σε κάνουν να αναρωτιέσαι που έχει κρυφτεί ο διακόπτης για την λειτουργία του Zino HD.

Ενώ το Inspiron Zino HD Desktop κερδίζει πόντους στον τομέα της αισθητικής, τα περιφερειακά που το συνοδεύουν δίνουν την αίσθηση ότι βρέθηκαν κατά τύχη μέσα στο κουτί. Το ποντίκι είναι ενσύρματο (αυτό που λέμε με καλώδιο) και τίποτα περισσότερο από ένα μαύρο, φθηνό stock mouse που ο καθένας μπορεί να αγοράσει από παντού. Στην ίδια ενσύρματη (δηλαδή με καλώδιο) κατάσταση βρίσκεται και το πληκτρολόγιο που προσφέρει μέτρια αίσθηση και μια πρωτόγνωρη αίσθηση χαμηλής ποιότητας πλαστικού.

Σε καμία περίπτωση τα περιφερειακά δεν ταιριάζουν με την ποιότητα του Dell Inspiron Zino HD Desktop και είναι άξιο απορίας γιατί το μοντέλο που δοκιμάσαμε περιείχε αυτά στον configuration.

Software

Τα Windows 7 Home Premium (64-bit) αναλαμβάνουν το βάρος του χειρισμού του Dell Inspiron Zino HD Desktop. Τίποτα τρομερό και αναπάντεχο σε αυτό το κομμάτι εκτός από την ανικανότητα για αναπαραγωγή βίντεο 1080p στο YouTube και ελάχιστα κολλήματα σε βίντεο 720p πάλι μέσα από Flash player και browser. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεχάσετε τα 1080p και να εμπιστευτείτε το Windows Experience Index που πιάνει 4.1 παρακαλώ. Browsers και λοιπά προγράμματα ξεκινούσαν όσο γρήγορα θα περίμενε κάποιος που ανοίγει ένα φρέσκο υπολογιστή που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε reviews. Το Office 2010 είχε μια μικρή καθυστέρηση σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει στις beta αλλά αυτό μπορεί να είναι τυχαίο και θέμα ρυθμίσεων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Windows Experience Index είναι (ελάχιστον 1.0 – μέγιστο 7.9):

Base score: 4,1
Processor: 4,1
Memory (RAM): 4,9
Graphics: 4,4
Gaming graphics: 5,9
Primary hard disk: 5,9

Dell Inspiron Zino HD Desktop, το μικρό όμορφο PC

Hardware

Παρά τις μικρές του διαστάσεις το Dell Inspiron Zino HD Desktop προσφέρει πληθώρας εισόδων και εξόδων με τον κόσμο. Μπροστά θα βρείτε 2 USB 2.0 μαζί με την είσοδο για ακουστικά και τον memory card reader ακριβώς κάτω από το dual-layer DVD±RW ενώ στο πίσω μέρος και ακριβώς δίπλα από το ανεμιστηράκι που κάνει ένα κλικ παραπάνω θόρυβο από αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο PC, ο χρήστης θα βρεθεί μπροστά σε επιπλέον δύο USB 2.0, δύο eSATA, VGA και HDMI για σύνδεση με τηλεοράσεις και monitor, mini jack για ακουστικά, ηχεία και μικρόφωνο αλλά και gigabit ethernet. Το WiFi προφανώς δεν φαίνεται αλλά υπάρχει.

Μέσα στο κουτί τον έλεγχο του συστήματος με την βοήθεια των Windows 7 Home Premium ο σκληρός περιστρέφει τα 320GB χωρητικότητας στις 7200 rpm μέσω Serial ATA 300 interface ενώ τον έλεγχο όλων αναλαμβάνει ο επεξεργαστής Athlon X2 3250e στο 1.5 GHz με 3 GB DDR2 στα 800 MHz. Στα γραφικά η ATI Radeon HD 4330 προσφέρει τα 512MB DDR3 μνήμης μαζί με όσα πολύγωνα και HD decoding μπορεί.

Με λίγα λόγια

Το Dell Inspiron Zino HD Desktop πωλείται στα 508 ευρώ και είναι διαθέσιμο στα χρώματα True Blue, Tangerine Orange, Formula Red, Flamingo Pink, Plum Purple από το Multirama το οποίο μας το παραχώρησε για το review. Η τιμή είναι τσιμπημένη αν αναλογιστούμε την ποιότητα του ποντικιού / πληκτρολογίου αλλά και την έλλειψη οθόνης, δικαιολογείται όμως από την αύξηση του ΦΠΑ, το όνομα Dell με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση και το support αλλά και το ίδιο το Dell Inspiron Zino HD με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό του software και hardware σε ένα καλαίσθητο και μικρό πακέτο που θα ικανοποιήσει πλήρως την μαμά και τον μπαμπά αλλά και όσους ψάχνουν υπολογιστές που ομορφαίνουν το περιβάλλον και έχουν διάθεση για λίγο ή περισσότερο hacking και media consumption μέσω eSATA και gigabit ethernet.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομίζω πως έχει φτιαχτεί για να ανταγωνιστεί το mac mini……Αλλά η βαθμολογία του Windows Experience Index είναι μεγάλη για τα χαρακτιριστικά που έχει κατά την άποψη μου….

  Τρεις ερωτήσεις έχω:

  1) Πόσο Ram υποστηρίζει η MotherBoard του Dell Inspiron Zino HD;
  2) Έτρεξες καθόλου το Windows Media Center….Πως ανταποκρίνεται (Ταινίες, Γραφικά Εφαρμογής);
  3)Η Dell δούλεψε το γραφικό περιβάλλον των Windows 7 με κανά theme με φρου φρου και αρώματα; xD

  • 1. μέχρι 8GB
   2. όχι δεν δοκίμασα Windows Media Center αλλά YouTube videos 720p και 1080p μαζί με .avi στην ίδια ποιότητα
   3. Full φρου φρου και αρώματα ήταν το default

   • Ευχαριστω για την γρήγορη απάντηση Titana σκέφτεσαι να του βάλεις καμιά άλλη βαριά εφαρμογή (εκτός από τις προαναφερόμενες) για περισσοτερό testing; Πάντως για παιχνίδια το βλέπω να τα τρέχει καλά το Dell Inspiron Zino HD…..

   • Δεν το έχω πια στα χέρια μου αλλά δεν έχει σημασία για games, δεν απευθύνεται σε αυτό το κοινό.

    Η ATI Radeon HD 4330 με τα 512MB DDR3 τα πάει μια χαρά σε τύπου εφαρμογές φρου φρου και αρώματα που είπαμε αλλά και κάτι παραπάνω αφού προσφέρει Unified Shaders (Vertex shader/Geometry shader/Pixel shader) : Texture mapping unit : Render Output unit (από Wikipedia αυτά)

    Πρόκειται για GPU που προορίζεται για laptops αλλά παίζει μέσα στο Inspiron Zino HD. Σύμφωνα με την AMD υποστηρίζει παιχνίδια Microsoft DirectX 10.1 και μπορεί να τα βγάλει πέρα με Blu-ray ταινίες. Για αυτό άλλωστε η Dell προσφέρει και την επιλογή για Blu-ray drive.

   • Eνδιαφέρον….Με κάλυψες πλήρως! Thanks!

 2. Προφανώς και δεν συγκρίνεται αισθητικά με το Mac Mini αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο ή ακόμα και budget ενός IT τμήματος που θέλει μικρά PC με στυλ εδώ και εκεί. Το hybrid είναι / ήταν πιο space. Το Zino HD μου δίνει την εντύπωση του πιο hip και corporate. Σίγουρα θα ήταν να ήταν 5 εκατοστά λεπτότερο

 3. Δυστυχώς δεν είμαι fan της εταιρίας, η εμπειρία μου με τους servers της ήταν απογοητευτική στο θέμα υποστήριξης “άλλων” λειτουργικών, υποθέτω την ίδια νοοτροπία θα ακολουθούν και στα πιο μαζικής κατανάλωσης προϊόντα τους. Το πληκτρολόγιο/ποντίκι μήπως τα παρέχει το multirama για να μη μπλέκει με πελάτες που δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν μετά το unboxing;

  • Σε corporate επίπεδο με προσωπική εμπειρία αλλά και σε ιστορίες που έχω ακούσει από ιδιώτες το service της Dell είναι απίστευτο.

   Όσο για το mouse και το πληκτρολόγιο είδα και άλλα βίντεο και είναι τα stock που έρχονται σε αυτό το configuration. Στο Αμερικανικό site έχεις την δυνατότητα παραμετροποίησης του μοντέλου με επιπλέον RAM, καλύτερο επεξεργαστή, άλλα ποντίκια και πληκτρολόγια (ναι άλλα όχι άλλο) κλπ

   • Εγώ σε corporate είχα το πρόβλημα, ασφαλώς ήθελα να βάλω ένα λειτουργικό το οποίο δεν υποστηριζόταν επίσημα (Debian), εκτός από τις απαντήσεις στο forum του τύπου “το λειτουργικό αυτό δεν υποστηρίζεται οπότε μην περιμένετε υποστήριξη” δεν έλαβα άλλη βοήθεια και με μεγάλη ταλαιπωρία κατάφερα το σύστημα να δουλέψει (firmware updates, πειράματα με παλιότερες εκδόσεις και μετά upgrade σε νέα με την ελπίδα να μην πέσω σε busybox…), για να μην φανεί ότι έχω κάποιο πρόβλημα μόνο με τη Dell και με μηχάνημα της IBM είχα το ίδιο πρόβλημα και μάλλον είναι κόλλημα όλων των κατασκευαστών…
    Τι αντιπάθεια κι αυτή για το Debian!
    Με αυτή την επιφύλαξη μόνο θα το σκεφτόμουνα σοβαρά να αγοράσω το συγκεκριμένο PC(?) αλήθεια από θόρυβο πώς πάει; ήδη το desktop μου λόγω του καλοκαιριού έχει δυναμώσει τους ανεμιστήρες κι ένα τέτοιο μικρό case θα ζεσταίνεται περισσότερο με αποτέλεσμα να χαλάει λίγο την προβολή ταινιών.

   • Εμ.. ήθελες Linux για αυτό. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά εκεί. Στα Windows όμως και σε ό,τι hardware θέμα υπάρχει η υποστήριξη είναι καλή.

    Το ανεμιστηράκι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από αυτό που θα περίμενες. Όταν το δοκίμασα το είδα διπλά μου, δηλαδή πάνω στο γραφείο και ακριβώς μπροστά μου – δίπλα από το πληκτρολόγιο. Δεν παρατήρησα καμιά ιδιαίτερη μεταβολή αλλά δεν ζόρισα και τρελά την CPU για περισσότερα από μερικά λεπτά που ήθελα να δοκιμάσω διάφορα.

    Στο 1.5GHz ο διπλός επεξεργαστής και την GPU να είναι σχεδιασμένη για laptops δεν θεωρώ ότι θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, μην σου πω ότι θα συμπεριφέρεται καλύτερα από laptop ακριβώς επειδή έχει περισσότερο χώρο και μεγαλύτερο ανεμιστήρα

 4. εμένα πάντως δεν μου αρέσει καθόλου αλλά ούτως ή άλλως είναι απο τα τελευταία που με νοίαζουν το pc να είναι όμορφο

 5. Υπάρχει και χωρίς το tribal σχέδιο σε άλλα χρώματα. Πολύ καλή λύση αφού το νέο mac mini είναι πανάκριβο γι’αυτά που προσφέρει.(Αφου ένας gamer θέλει να αναβαθμ. κάρτα γραφικών)

Top

Show Buttons
Hide Buttons