Dell EMC: Από τις λύσεις για τελικούς χρήστες έως το cloud

by George Polyzos • On 05-11-2016 • AT 10:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

dell_emc_forum_athens_1

Η Dell EMC επέδειξε την πλήρη σειρά των λύσεών της στο Dell EMC Forum 2016 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, προσελκύοντας πάνω από 650 πελάτες και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

Το Dell EMC Forum έλαβε χώρα σε εκθεσιακό χώρο 2000 τετραγωνικών μέτρων στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα. Ήταν μια ημερίδα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον κορυφαίων στελεχών και επαγγελματιών του κλάδου της Πληροφορικής, προσφέροντας τη μοναδική ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να μάθουν πώς η επιχείρησή τους θα ευδοκιμήσει, μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον συνεχών αλλαγών στο ψηφιακό τοπίο, προετοιμαζόμενοι για νέες εμπειρίες μετασχηματισμού, ενίσχυσης νέων μεθόδων εργασίας, επαναπροσέγγισης των στρατηγικών αναχαίτισης των απειλών με τη χρήση λύσεων που αποφέρουν επιπρόσθετη αξία, αλλά και εκσυγχρονισμό του data center για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και της παροχής υπηρεσιών, καθώς και το μετασχηματισμό των λειτουργιών.

dell_emc_forum_athens_2

Οι ομιλητές στο Dell EMC Forum ανέπτυξαν το παρόν και το μέλλον του νέου οργανισμού σε λεπτομερείς κεντρικές ομιλίες, καθώς και σε πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις, το σύνολο των οποίων εστίασε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως στις λειτουργίες του καναλιού συνεργατών, το μετασχηματισμό των υποδομών Πληροφορικής, το μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Περισσότεροι από 650 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και λύσεις στον εκτενή εκθεσιακό χώρο και να γνωρίσουν, πώς η Dell EMC μετασχηματίζει το μέλλον της Πληροφορικής.

dell_emc_forum_athens_4

Ο πρόεδρος της Dell EMC για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, κ. Aongus Hegarty, παρουσίασε τη στρατηγική σημασία της ένωσης της Dell με την EMC, τονίζοντας τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το σχηματισμό της νέας εταιρείας για συνεργάτες και πελάτες, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς κάθε μεγέθους και κλάδου, επιτρέποντάς τους να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητά τους, την ευελιξία και την κερδοφορία τους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Aongus Hegarty υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Ελληνικής αγοράς για την εταιρεία, επισημαίνοντας την ευρεία γκάμα καινοτομικών τεχνολογικών λύσεων, που επιτρέπουν στους τοπικούς συνεργάτες και πελάτες να προετοιμαστούν για το μέλλον και να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αποκτώντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα κρίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο του Dell EMC Forum και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Aongus Hegarty τόνισε ότι η Dell EMC ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από την αγορά που προτιμά το «splitting». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι υπόλοιποι διαχωρίζουν τις δραστηριότητές τους επειδή θέλουν να διατηρούν ευχαριστημένους τους μετόχους, εμείς αντίθετα προτιμούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις».

Σε ότι αφορά την ελληνική θυγατρική της Dell EMC, αυτή προς το παρόν θα λειτουργεί με δύο διευθύντριες, προερχόμενες η κάθε μία από τις προηγούμενες εταιρικές δομές (Dell και EMC). «Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το ποιος θα είναι επικεφαλής. Προέχει η συνεργασία», ανέφερε κ. Hegarty. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την κ. Μαρία Οικονομίδου, Γενική Διευθύντρια στο Consumer κομμάτι της νέας εταιρείας και προερχόμενη από την Dell και την κ. Αγαθή Γαλάνη, Γενική Διευθύντρια στο Enterprise κομμάτι και προερχόμενη από την EMC.

dell_emc_forum_athens_3

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, ο κ. Hegarty υποστήριξε ότι στόχος είναι η δημιουργία συνεργειών και ο συνδυασμός των καλύτερων στοιχείων που προσφέρουν οι Dell και EMC. Μάλιστα, έγινε λόγος για επικείμενες ανακοινώσεις σε ότι αφορά νέα προϊόντα και υπηρεσίες, για τα οποία προηγήθηκε δωδεκάμηνος σχεδιασμός.

dell_emc_forum_athens_5

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα ο κ. Hegarty τόνισε ότι τα capital controls δημιουργούν δυσκολία στην πραγματοποίηση επενδύσεων αλλά και στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η Dell EMC από την πλευρά της επιχειρεί να παρέχει μεγαλύτερη «πίστωση» στους πελάτες και συνεργάτες της λόγω της κατάστασης, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά τις οποίες η εταιρεία προσπαθεί να υποστηρίξει.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Dell EMC, Intel και Microsoft, καθώς και από τους τοπικούς συνεργάτες, οι οποίοι προέβαλαν τις δικές τους λύσεις Πληροφορικής, που βασίζονται σε προϊόντα και τις υπηρεσίες της Dell EMC.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons