Το Yahoo! πουλάει το Delicious στους ιδρυτές του YouTube

by Stefanos Kofopoulos • On 30-04-2011 • AT 6:15 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Yahoo! πουλάει το Delicious στους ιδρυτές του YouTube

Η πορεία που έχει διαλέξει το Yahoo! είναι ξεκάθαρη και βάση αυτής προσπαθεί να ξεφορτωθεί ό,τι δεν χρειάζεται. Πριν μερικούς μήνες είναι προκληθεί πανικός λίγων ημερών σχετικά με το κλείσιμο ή όχι του Delicious. Σήμερα όμως το social bookmarkig site είναι και πάλι στην επικαιρότητα για καλό, αφού οι δύο ιδρυτές του YouTube αποφάσισαν να αγοράσουν το Delicious. Το ποσό της εξαγοράς δεν είναι ανακοινώσιμο αλλά αυτό λίγο απασχολεί, γιατί οι Chad Hurley και Steve Chen έχουν σχέδια για το Delicious και το μέλλον της πληροφορίας.

Το Delicious δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πλέον, τουλάχιστον όχι στην μορφή που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κατασκευάσουν και θα παρουσιάσουν οι Hurley και Chen που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν την διορατικότητα να φτιάξουν το YouTube. Με το Twitter, το Facebook και το email να μοιράζονται τεράστιο όγκο πληροφοριών και links το Delicious θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εύκολο στην χρήση ώστε οι χρήστες να προτιμήσουν την νέα υπηρεσία και γιατί όχι, να λύσουν το πρόβλημα του information overload.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Delicious πρόσφερε την δυνατότητα για αποθήκευση διευθύνσεων που ο χρήστης θεωρούσε ότι έχουν ενδιαφέρον ή απλά ήθελε να αρχειοθετήσει. Ο κατάλογος των links ήταν δημόσιος ή ιδιωτικός, εμπλουτισμένος με tags για εύκολη αναζήτηση κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ξεφορτώνονται ότι δεν τους αποφέρει κέρδος εδώ και τώρα.. το κάνουν είτε με κλείσιμο υπηρεσιών ή με πώληση

Top

Show Buttons
Hide Buttons