Δελεαστική πρόταση εξαγοράς της Opera Software

by Nikos Kaimakamis • On 10-02-2016 • AT 4:37 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Laptop-on-the-couch

Ένα κινεζικό κονσόρτσιουμ έκανε προσφορά εξαγοράς της Opera Software, με δέλεαρ τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

H Opera software είναι η εταιρεία που έχει δημιουργήσει τον Opera browser. H προσφορά έγινε από ένα κινέζικο κονσόρτσιουμ το οποίο περιλαμβάνει τις εταιρείες Kunlun Tech και Qihoo 360 Software, γεγονός που σημαίνει ότι o Opera browser θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό χρηστών.

Από τον Αύγουστο, η Opera έχει ανακοινώσει ότι ενδιαφέρεται για στρατηγικές συνεργασίες, ενώ έχει σημειώσει ότι αριθμεί 350 εκατομμύρια χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα όνομα πολύ γνωστό τόσο στους desktop όσο και στους mobile χρήστες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας, όπως επιθυμούσε. Η συνεργασία με την Κίνα μπορεί να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται.

To διοικητικό συμβούλιο της Opera Software προτείνει στους μετόχους να δώσουν τη συναίνεσή τους για την εξαγορά, καθώς η αξία της εταιρείας από το κονσόρτσιουμ είναι κατά 53% μεγαλύτερη από εκείνη με την οποία εμφανίζεται στις χρηματαγορές. Οι Κινέζοι από την πλευρά τους εκθειάζουν την τεχνολογία της Opera και δείχνουν ότι ενδιαφέρονται έντονα για να την αποκτήσουν. Η Opera θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των mobile browsers, επομένως αυτό το deal μπορεί να είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κρίμα, πάει και ο καλύτερος browser της αγοράς θα γεμίσει κινεζικά adware.

Top

Show Buttons
Hide Buttons