Πιθανή καθυστέρηση του Apple iPhone 8 έως και τον Οκτώβριο

by George Polyzos • On 14-07-2017 • AT 3:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την Apple να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανάπτυξη και παραγωγή του νέου της επετειακού iPhone, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές που ήθελαν την Apple να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συνεργασία του λογισμικού με τις 3D κάμερες της συσκευής, ενώ ακολούθησε εκτίμηση της Merrill Lynch ότι το λανσάρισμα του iPhone επόμενης γενιάς θα καθυστερήσει από 3 έως 4 εβδομάδες.

Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι το iPhone 8 θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων περί τα μέσα Οκτωβρίου. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν είναι το χειρότερο σενάριο για την Apple καθώς άλλα δημοσιεύματα μεταθέτουν το λανσάρισμα ακόμη και για τον Νοέμβριο ή τα πλέον απαισιόδοξα για τις αρχές του 2018.

Η ανάλυση της Merrill Lynch είναι το αποτέλεσμα πρόσφατου ταξιδιού στην Ασία, όπου στελέχη της Bank of America (ερευνητικός βραχίονας της οποίας είναι η Merrill Lynch) είχαν συναντήσεις με προμηθευτές της Apple, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέφεραν προβλήματα ενσωμάτωσης στις συσκευές του νέου Touch ID αλλά και της νέας 3D τεχνολογίας που πρόκειται να διαθέτει η συσκευή.

Στην ίδια ανάλυση, η Merrill Lynch χαμηλώνει πλέον και την πρόβλεψη παραδόσεων συσκευών iPhone για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η αναφορά της εταιρείας οικονομικών συμβούλων θεωρεί ότι θα παραδοθούν 11 εκατομμύρια λιγότερα iPhone, κατεβάζοντας το ετήσιο σύνολο στα 208,1 εκατομμύρια συσκευές.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας FastCompany.com όπου αναφέρεται ότι ο Ιούνιος ήταν μήνας εντάσεων για μηχανικούς και σχεδιαστές της Apple με μία «αίσθηση πανικού στον αέρα» να είναι διάχυτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αιτία ήταν τα προβλήματα σε επίπεδο λογισμικού που αντιμετωπίζει η επετειακή συσκευή τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την πηγή του δημοσιεύματος, ενδέχεται η επόμενη ναυαρχίδα της Apple να κάνει μεν την εμφάνισή της αλλά με απενεργοποιημένα μια σειρά από βασικά χαρακτηριστικά της, ακριβώς λόγω των προβλημάτων σε επίπεδο λογισμικού. Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η συσκευή με τις πιθανές ονομασίες iPhone 8, iPhone Pro ή iPhone X θα έχει τιμή εκκίνησης τα 1200 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons