Δέκα εκατ. δολάρια από τον Elon Musk για το… καλό μας

by Nikos Kaimakamis • On 20-01-2015 • AT 5:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Elon-Musk-ai

O Elon Musk έχει εκφράσει και στο παρελθόν την ανησυχία του για τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τώρα θέλει να εξασφαλίσει ότι αυτή δεν θα μας βλάψει. Παρόλο που είναι ο ίδιος ένας από τους πρωτεργάτες στην εδραίωση της καινοτομίας, ως ιθύνων νους στην Tesla Motors και την SpaceX, ανησυχεί ότι τα πράγματα μπορούν να πάρουν μία πολύ άσχημη τροπή, εάν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή στην τεχνητή νοημοσύνη.

Έτσι, o Elon Musk αποφάσισε να κάνει μία δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Future of Life Institute, ή αλλιώς FLI, προκειμένου να τρέξει ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ευεργετική για την ανθρωπότητα χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Elon Musk θέλει να βρίσκεται η τεχνητή νοημοσύνη σαφώς περιορισμένη έτσι ώστε να μην γίνει ποτέ επικίνδυνη για την ανθρωπότητα, με τις προσπάθειες του FLI να επικεντρώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο στην ορθή χρήση της. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο ζήτημα των κινδύνων που ενδέχεται να προκαλέσει η τεχνητή νοημοσύνη στους ανθρώπους και στο πώς θα μπορούσαν αυτοί να αποφευχθούν.

Μάλιστα, ο Elon Musk παρουσίασε τη λίστα με τους ερευνητές που επικροτούν το έργο που κάνει το FLI και τονίζουν τη σημασία της πρόληψης του φαινομένου του να γίνουν οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον πραγματικότητα. Ευχαριστούμε, κ. Μusk!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons