Συμφωνία Sony με Toshiba στο πεδίο του Imaging

by Nikos Kaimakamis • On 29-10-2015 • AT 12:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

sony-cmos

H Sony βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την Toshiba για την εξαγορά του τμήματος παραγωγής αισθητήρων CMOS της δεύτερης. 

Η διεξαγωγή των συζητήσεων αυτών έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ενώ εάν οι δύο εταιρείες προχωρήσουν σε τελική συμφωνία, τότε η Sony θα αποκτήσει το εργοστάσιο παραγωγής αισθητήρων CMOS της Toshiba στην Oita της Ιαπωνίας, ενώ η Sony θα επωφεληθεί και από την τεχνογνωσία και εμπειρία 1100 εργαζομένων της Toshiba στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Sony, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει σχετικό μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης για την μεταφορά της παραγωγικής μονάδας από την Toshiba στη Sony. Αυτό θεωρείται ως το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του σχετικού deal μεταξύ τους.

Η Sony και η Toshiba ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει τους όρους της συμφωνίας τους μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ το deal εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2016.

Η Sony θα δημιουργήσει την Sony Semiconducter Solutions, στην οποία θα ανήκει και το εργοστάσιο της Toshiba, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Sony ασχολείται έντονα με τον τομέα των αισθητήρων imaging, με τους οποίους προμηθεύει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος άλλων κατασκευαστών, όπως είναι η Samsung και η Apple. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οικονομικά στοιχεία που να αφορούν στο εν λόγω deal.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons