Η μεγαλύτερη επίθεση DDoS στην ιστορία του internet, το ένιωσες;

by Stefanos Kofopoulos • On 12-02-2014 • AT 4:04 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Η μεγαλύτερη επίθεση DDoS στην ιστορία του internet, το ένιωσες?

Δεν έχουν περάσει περισσότερες από μερικές ημέρες από την μεγαλύτερη επίθεση DDoS στην ιστορία του internet, όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Χρησιμοποιώντας 400 Gbit/s δεδομένων η πρόσφατη DDoS attack ήταν 4 φορές μεγαλύτερη από την τελευταία επίθεση που έχει καταγραφεί και στόχο είχε να εμποδίσει ή να διακόψει την λειτουργία ολόκληρων δικτύων. Το νέο DDoS attack βασίστηκε στο NTP για την επίθεση και φαίνεται ότι πέτυχε τον σκοπό του 100%.

Πρακτικά αυτό που συμβαίνει με επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) είναι το εξής: η υπηρεσία αντιμετωπίζει τεράστιο όγκο δεδομένων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Αν κάποιος για παράδειγμα ήθελε να πραγματοποιήσει αγορές από site το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα κατάφερνε, ούτε θα ήταν σε θέση να ανοίξει την σελίδα αφού το site έπρεπε να εξυπηρετήσει πρώτα τον όγκο δεδομένων από την επίθεση. Στην Ευρώπη η επίθεση έγινε αισθητή, ειδικά την Δευτέρα, με “αδικαιολόγητη” αργοπορία στην λειτουργία του internet.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που κ κάποιος άλλος με νοημοσύνη το παρατήρησε αφου τη Δευτερα συγκεκριμένα φαινομενικά ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα τα πάντα σερνοντουσαν!

    Ανέβαζε σε παρακαλώ περισσότερες λεπτομεριες κ για το αν κ πως το συνειδητοποίησες εσυ προσωπικά όπως και για το θέμα καθαυτό

    • Ένα DDoS attack είναι όπως όλα τα άλλα παλιότερα, δεν έχει κάτι διαφορετικό. Κάποιος είναι “θυμωμένος” με κάποιον ή κάποιος θέλεις να “παίξει” ή να δείξει ότι μπορεί και κάπως έτσι γίνεται η επίθεση. Απλά αυτή την φορά ήταν τεράστιο σε όγκο δεδομένων στο peak και η αργοπορία στο δίκτυο ήταν χαρακτηριστική ακόμα και στα πιο απλά πράγματα

  2. Υπάρχει κάποια ειδησεογραφική πηγή για το θέμα ανάρτησης για να διαβάσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ?

  3. Να σαι καλα!
    Καλα κανεις κ πατάς σε θέματα που άλλοι ουτε καν κάνουν νύξη !

  4. Η επίθεση έγινε καθαρά για να δείξει ότι υπάρχουν κενά ασφάλειας στο Network Time Protocol που αναπτύχθηκε όταν η προοπτική των κυβερνοεπιθέσεων δεν ήταν ορατή. Δεν νομίζω ότι είχε στόχο να προξενήσει κακό αλλά μόνο αν έπερνε τέτοιες διαστάσεις θα το καταλάβαιναν όλοι πόσο σοβαρό είναι γιατί αν και έχουν αρχίσει συζητήσεις π.χ στο Defcon κανείς δεν το έχει πάρει στα σοβαρά . Δεν είναι ένα απλό DDοS atτack μπορεί ο οποιοσδήποτε και είναι σαφές ακόμα και χωρίς πολλούς υπολογιστές zombies να προξενήσει μεγάλο πρόβλημα στο global-network και οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και κυρίως οικονομικές. Να σημειώσω ότι μία μέση επίθεση DDoS κάνει “ζημιά” με 7-15 Gbit/s δεδομένων τώρα είναι 26φορές μεγαλύτερη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons