Σκέψεις για την σκοτεινή ενέργεια

by Stefanos Kofopoulos • On 31-03-2007 • AT 7:48 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

dark energy and matter

Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Dark energy δεν είναι κάτι κακό η μαγικό αλλά ένας χαρακτηρισμός για κάτι που πιστεύεται ότι υπάρχει σε όλο το σύμπαν. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τους τρελοεπιστήμονες [με την καλή έννοια] να κάνουν υποθέσεις και να προχωρούν μπροστά.

Anyway, νέες υποθέσεις θέλουν την σκοτεινή ενέργεια να μην ευθύνεται για την διαστολή του σύμπαντος. Φαίνεται ότι η κατάρρευση της ύλης σε μικρές περιοχές είναι η νέα αιτία εξάπλωσης του σύμπαντος. Όλα αυτά και άλλα πολλά με λίγο προσοχή και μπόλικη δόση τρέλας για το καλό της επιστήμης και εν αναμονή απαντήσεων αιώνιων ερωτημάτων για την καταγωγή και το μέλλον αυτού που ονομάζουμε κόσμο.

Όπως είχε πει και ο θείος Αλβέρτος Aϊνστάιν: “I want to know God’s thoughts; the rest are details”.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο πλαίσιο της αναζήτησής του, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων, το Ecotec μίλησε με τον ενεργειολόγο μηχανικό του δικτύου Energy Net κ. Γρηγόρη Μαλτέζο. «Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για μας, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Μαλτέζου, ο οποίος συνέχισε: http://www.ecotec.gr/article.php?ID=141

Top

Show Buttons
Hide Buttons