Δαπάνη 700 εκ. ευρώ για επισκευή ή αντικατάσταση smartphones

by George Polyzos • On 23-09-2014 • AT 10:43 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphones

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα της SquareTrade, για την τελευταία επταετία, οι δαπάνες επισκευής ή αντικατάστασης κυριολεκτικά απογειώθηκαν, αφού τα smartphones αποτελούν πλέον εργαλεία για καθημερινή και σκληρή χρήση.

Η SquareTrade, εταιρεία παροχής συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε τα στοιχεία μιας έρευνας που καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones, έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευή τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συσκευές αυτές είναι πλέον πολύτιμος και απαραίτητος “βοηθός” στους γοργούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αυτό το χρονικό διάστημα φαντάζει πολύ επώδυνο.

Δυστυχώς μια ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων, προέρχεται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.

Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:

  • Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
  • Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
  • Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
  • Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών, είναι κάτω των 45 ετών.
  • Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

«Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και περισσότεροι αποκτούν smartphones, αλλά και ότι τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ από ποτέ –για έλεγχο των e-mails, για λήψη φωτογραφιών, για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για ένα απλό τηλεφώνημα. Επειδή πολλοί από τους κάτοχους, λόγω της αναβάθμιση που παρέχει το συμβόλαιό τους, δεν πληρώνουν το αρχικό κόστος της συσκευής, συνήθως ξεχνούν πόσο ακριβή είναι, μέχρι να… καταστραφεί. Ένα κόστος αντικατάστασης 500 – 600 ευρώ είναι μια πραγματικά επίπονη προοπτική. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς χωρίς αυτές τις απαραίτητες συσκευές, πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση την αμέσως επόμενη μέρα είναι απολύτως απαραίτητη, όταν μιλάμε για προγράμματα προστασίας κινητών», συμπλήρωσε ο Kevin Gillan.

Η πρόσφατη έρευνα της SquareTrade, η μοναδική στο είδος της που έχει καταγράψει στοιχεία από την ελληνική αγορά, δείχνει ότι λόγω των συχνά υψηλών δαπανών που απαιτούνται για την επισκευή των κατεστραμμένων smartphones,  πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν συχνά σε λύσεις «απελπισίας». Για παράδειγμα, το 8% των κατόχων στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν συσκευή με σπασμένη οθόνη.

[Δ.Τ. SquareTrade]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons