Δακτυλικά αποτυπώματα στο Google Play

by Nikos Kaimakamis • On 27-10-2015 • AT 2:34 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nexus_6P_Fingerprint_Sensor_and_Camera_Wide

Ο επανασχεδιασμός του Google Play φέρνει την πιστοποίηση της ταυτότητας των αγοραστών με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. 

Η επιβεβαίωση μίας αγοράς στο Google Play θα γίνεται με την ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη από τον ενσωματωμένο αισθητήρα που θα έχουν τα περισσότερα Android 6.0 Marshmallow smartphones που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και εμπρός στην παγκόσμια αγορά.

Η νέα εφαρμογή του Google Play έχει αυτή τη δυνατότητα απενεργοποιημένη, αλλά εάν την ενεργοποιήσει ο χρήστης, τότε η όλη διαδικασία αγοράς και επιβεβαίωσης αγοράς γίνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνέβαινε παλαιότερα.

huawei-nexus-6p-fingerprint-reader

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις συσκευές με εγκατεστημένο το Android 6.0 Marshmallow. Τα Nexus 5X και 6P είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, επομένως μπορούν να υποστηρίζουν τη νέα δυνατότητα στο Google Play, αλλά το LG G4 που έχει πάρει ως αναβάθμιση το νέο λειτουργικό σύστημα της Google δεν διαθέτει fingerprint sensor, επομένως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι περισσότερες συσκευές που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στο Android οικοσύστημα θα είναι εξοπλισμένες με ανάλογο αισθητήρα, επομένως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει το Google Play.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι μαζί με την online δραστηριότητα κάθε χρήστη η Google θα έχει αποθηκευμένα και τα αποτυπώματά του… και το καλύτερο είναι ότι δεν μας αναγκάζει κανείς να τους τα δώσουμε. Μόνο να παραπονιέται ο κόσμος για την παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής ξέρει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons