Πού είναι το CrunchPad λέμε;

by Stefanos Kofopoulos • On 05-11-2009 • AT 4:25 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

CrunchPad

Όλοι θυμάστε το CrunchPad, την προσπάθεια του Michael Arrington του TechCrunch, να φτιάξει το δικό του tablet / surfing device. Ο Arrington είχε απόλυτο δίκτιο όταν έλεγε ότι δεν υπάρχει μια tablet like συσκευή που να κοστίζει ελάχιστα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το web. Κατασκεύασε πρωτότυπα, ο Loic μπήκε στο παιχνίδι του promo και όλοι περίμεναν το καλοκαίρι για την μεγάλη ανακοίνωση. Βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος του 2009 και ακόμα η μεγάλη ανακοίνωση δεν έχει γίνει, ούτε νεότερα υπάρχουν για την τύχη του project. Το business insider αναφέρει ότι πιθανός λόγος για την καθυστέρηση είναι τα οικονομικά. Το CrunchPad δεν μπορεί να πουληθεί όσο φθηνά θα ήθελε ο Arrington και άρα δεν προχωράει σε ανακοίνωση και πωλήσεις.

Πριν από μερικούς μήνες ρώτησαν τον Arrington αν έχει επενδυτές για το CrunchPad αλλά αρνήθηκε να απαντήσει. Δεν υπάρχουν επίσημα νέα για την τύχη του project και ομολογώ ότι δεν θα μου φανεί περίεργο αν όλο αυτό είναι η αρχή του buzz για νέα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο ταλέντο και καλές ιδέες αν υπάρχουν, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η βιομηχανία του hardware είναι δύο παράγοντες με εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας. Για τα οικονομικά τον λόγο έχουν οι πολιτικοί αλλά για το hardware, δυστυχώς τα πράγματα δεν ακολουθούν όσο γρήγορα θα έπρεπε την ιδέα του open hardware που βρίσκεται πολύ πίσω σε σύγκριση με το software.

Μακάρι να δούμε το CrunchPad, σύντομα. Όσο πιο σύντομα γίνεται. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να βολευτούμε με τις λύσεις που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Τα υπόλποια θα είναι αντικείμενο μελέτης για τον ιστορικό του μέλλοντος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασικά πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αδυναμία τους να καθορίσουν πιο κομμάτι της αγοράς θέλουν να κερδίσουν…

  • Με στόχο τα 200 ή έστω 300 δολάρια νομίζω ότι στοχεύουν τους πάντες

 2. Εγώ που δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να κουβαλάω μια “γκομούτσα”, διακοσίων -έστω- Ευρώ, για να διαβάζω blogs, είμαι μ!#$%@#%@#ς;! Προσωπικά δεν θα το αγόραζα.. εδώ μία εφημερίδα λές να αγοράσεις να διαβάσεις με τον καφέ σου και έτσι που τις έχουν κάνει (σαν εγκυκλοπαίδιες διαφήμισης) το σκέφτεσε 7 φορές. Δηλαδή, θα έχω μαζί μου όταν πάω για το μπανάκι μου, το CrunchPad μου, το iPhone μου, το Droid μου, τις εφεδρικές μπαταρίες τους και τα αξεσουάρ τους (ακουστικά, θήκες, πανάκια, λαδάκια για τον ήλιο, τη σκόνη το νερό – βρύσης και θαλλάσης), για να βλέπω τί;!!!!! To pestaola.gr ή το sexy.gr;!
  Στέφανε… είναι ξεκάθαρο… στα τρελαμένα gadget boys σαν εμένα και σένα απευθύνεται, και επειδή και το iPhone ακριβό είναι τελικά, και το Droid τη κάνει τη δουλειά του, τί να βγεί να κάνει με το μισόPC (ή μισόMAC). Στην τελική το iPhone το πέρνω και από αναγκαιότητα – παραμένει ΚΑΙ τηλέφωνο μην το ξεχνάμε.

  BTW. ο inline editor για τα comments ποιός είναι;!

  • Γιατί να το κουβαλάς στην παραλία και όχι στο σπίτι ή όπου αλλού έχει WiFi και καλό φωτισμό ώστε να βλέπεις το web όπως πραγματικά είναι και όχι μέσα από οθόνες 3.5-4″;

   • Αυτό που λέω είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να δημιουργούμε και πρωτίστως να αγοράζουμε συσκευές πρίν προκύψει η πραγματική ανάγκη και έχουμε καταντήσει όμηροι τους. Προσωπικά έχω PDA, Laptop, iPhone, netbook και δύο υπολογιστές. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει παντού broadband κάλυψη (3G, WiFI, ADSL, WIMAX, whatever). Η μόνη πραγματική ανάγκη που έχουμε ακόμα και οι επαγγελματίες είναι το κινητό τηλέφωνο και όχι η πρόσβαση τα emails μας. Γιατί πές μου τί νόημα έχει να δείς το email που μόλις έλαβες ενώ είσαι για καφέ/φαί/ποτό με την γκόμενα/γυναίκα/οικογένια/φίλους. Εκτός και αν θεωρείς ότι πρώτα δουλεύουμε (ή ότι δουλεύουμε 16 ώρες) και μετά ζούμε (ή ότι ζούμε μόνο 8 ώρες).
    Εν ολίγοις είναι και θέμα προγραμματισμού. Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι τον χρόνο που εργάζομαι (και με ενδιαφέρει το connectivity) είμαι σε χώρο που έχει έναν υπολογιστή και boradband access, ενώ όταν ζώ είμαι σε χώρο που δεν έχει τίποτα από όλα αυτά, αλλά στο διάστημα που ζω, πραγματικά δε με ενδιαφέρει όύτε η άποψη του Arlington, ούτε το νέο μοντέλο της Apple, ούτε καν το οποιοδήποτε επαγγελματικό email.
    Ωστόσο το Iphone και το netbook τα κουβαλάω πάντα μαζί μου! :-)
    Και τώρα διαπιστώνω ακόμα ένα αρνητικό δεδομένο του CrunchPad. Δεν δείχνει να προσφέρει interactivity. Πέραν της touch Οθόνης, δεν σου προσφέρει τη δυνατότητα να στείλεις ένα video ή μία φωτογραφία, όπως για παράδειγμα κάνεις με το κινητό/pda/iphone σου, άρα τί σου προσφέρει…; ένα ebook χωρίς βιβλία;!

    Τέσπα, εκφράζω μία συντηρητική άποψη, παρά του γεγονόντος ότι είμαι gadgetάκιας

    Σημ. ακόμα δεν μου είπες ποιός είναι ο inline editor

   • Αυτό είναι που βλέπεις και θέλεις εσύ και μόνο εσύ. Απάντηση στο θέμα για κινητά κλπ θα βρεις σε αυτό το καταπληκτικό βίντεο

 3. Στο τέλος της ομιλίας του, λέει “Let’s make technologies that make people more human and not less”. Και ο δικός μου προβληματισμός είναι “Τελικά στα πόσα gadgets θα έχουμε αρχίσει να γινόμαστε less human;”
  Δεν διαφωνώ με την άποψη που εκφράζετε στη συγκεκριμένη ομιλία, θεωρώ μάλιστα ότι λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά από διαφορετικό σημείο εκκίνησης.
  Με τόσες τεχνολογίες και συσκευές που μας επιτρέπουν να δηλώνουμε το availability μας, το μεγάλο πρόβλημα είναι τελικά το consolidation! Εκατομμύρια υπηρεσίες και συσκευές για να ικανοποιήσουμε το “I share therefore I am”. Πλέον μοιάζει με υπερβολή και όχι με ευκολία.

  Σημ. Αν δεν έλεγα αυτό που βλέπω και θέλω εγώ, τότε δεν θα ήταν η άποψή μου και δεν θα υπήρχε συζήτηση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons