Η Credit Suisse υποβιβάζει την Nokia, προβλέπει διάσπαση και πώληση

by Stefanos Kofopoulos • On 01-10-2012 • AT 8:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Credit Suisse υποβιβάζει την Nokia, προβλέπει διάσπαση και πώληση

Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία με την Oracle αλλά την ίδια στιγμή η Credit Suisse κεραυνοβόλησε την Φινλανδική εταιρεία υποβιβάζοντας την μετοχή σε κατηγορία underperform με τιμή 1.6 ευρώ. Αυτή την στιγμή η μετοχή της Nokia σημειώνει κέρδη 6.99% και βρίσκεται στα 2.76 ευρώ.

Η δικαιολογία της Credit Suisse για τον υποβιβασμό της Nokia και το ζοφερό μέλλον της εταιρείας, όπως το βλέπουν οι αναλυτές, αφορά τα Windows Phone 8 και την ολοκλήρωση της μετάβασης στην νέα πλατφόρμα. Η Credit Suisse θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται αργά και το κομμάτι της Nokia που αφορά κινητά και υπηρεσίες θα καθυστερήσει πολύ να αποφέρει κέρδη ενώ παράλληλα θα στοιχίζει στην εταιρεία πολλά μετρητά.

Η Credit Suisse μάλιστα προβλέπει πως μακροπρόθεσμα η Nokia πρέπει ήδη να αρχίσει αν σκέφτεται το ενδεχόμενο διαχωρισμού της εταιρείας και πώλησης διαφόρων κομματιών ανάλογα το κομμάτι και την τεχνολογία κάνοντας υποθέσεις για το ποιος είναι πιθανό να ενδιαφερθεί. Πχ αναφέρεται ότι η Apple ίσως εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τεχνολογία και πατέντες που έχει η Nokia, οι Ericsson, Huawai, ZTE ίσως ενδιαφερθούν για το business unit που αφορά την συνεργασία Nokia Seimens Networks κλπ.

Όπως είχα αναφέρει πρόσφατα, η Ericsson ενδιαφέρεται να αγοράσει την Nokia Siemens με ή χωρίς το BSS στην συμφωνία, γιατί πρακτικά δεν έχει απολύτως καμία σημασία αφού οι κινήσεις που γίνονται κινούνται προς μία και μόνο κατεύθυνση. Να γίνει η εταιρία πιο διαχειρίσιμη αφού ξεφορτωθεί πολλά “βαρίδια” και στην συνέχεια να μπορεί να πουληθεί.

Η Credit Suisse εξηγεί γενικά για την Nokia και την RIM: “Such an acquirer may be best advised to wait for both businesses (Nokia and RIM) to shrink meaningfully before making any potential move”.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons