Καλύτερο παγωτό με Cray XK6 supercomputer και NVIDIA

by Stefanos Kofopoulos • On 27-07-2012 • AT 6:25 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Καλύτερο παγωτό με Cray supercomputer και NVIDIA

Καλύτερο παγωτό σημαίνει simulations και Cray supercomputer. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο άλλο τόσο είναι αληθινό με την βοήθεια των επιστημόνων από το πανεπιστήμιου του Εδιμβούργο. Εξοπλισμένο με ένα σκασμό κάρτες γραφικών NVIDIA, ο Cray XK6 μπορεί να φτάνει σε απίστευτες επιδόσεις για να εξομοιώσει πυρηνικές εκρήξεις ή τα βασικά συστατικά του παγωτού. Αυτό προσπάθησαν να καταλάβουν οι ειδικοί που χρησιμοποίησαν την επεξεργαστική ισχύ από 936 NVIDIA Tesla 20-series για να υπολογίσουν πως μπορούν να βελτιώσουν την γεύση και την υφή του παγωτού. Κάθε μία από τις NVIDIA κάρτες του Cray XK6 έρχεται με 6GB RAM και όλες μαζί μπορούν να φτάσουν τα 515 gigaflops ή απλά 515 δισεκατομμύρια πράξεις το δευτερόλεπτο.

Cray XK6 supercomputer και NVIDIA

Το βίντεο αν και όχι ιδιαίτερα διαφωτιστικό για αυτό που ψάχνουν οι ειδικοί, δείχνει δύο μεγάλες αλήθειες. Οι supercomputers όπως ο Cray XK6 πλέον κατασκευάζονται με υλικά που μπορεί να βρει κάποιος στο εμπόριο, όπως οι NVIDIA Tesla 20-series GPU. Δεύτερο απίστευτο στοιχείο είναι ότι ο ίδιος supercomputer μπορεί να ασχοληθεί με simulations πυρηνικών εκρήξεων και παγωτών, δείχνοντας έτσι ότι το software στον Cray XK6 κάνει την διαφορά.

Παλιότερα οι supercomputers κατασκευάζονταν από Sony PlayStation 3 με Cell CPU. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι σειρές από NVIDIA κάρτες γραφικών που αντί για hardcore gaming λύνουν σημαντικά προβλήματα όπως αυτό της υφής, σύστασης και όψης του παγωτού ή αυτό της πρόγνωσης του καιρού.

Υπομονή μέχρι ο καθένας από εμάς να έχει ένα Cray supercomputer διαθέσιμο στα ακροδάχτυλα του, δηλαδή στο κινητό ή κάπου στο cloud.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχώς το μόνο που μπορείς να βρεις στα ράφια είναι οι NVIDIA Tesla, όλα τα υπόλοιπα είναι τελείως custom.

    Επίσης, από όσο ξέρω οι NVIDIA Tesla είναι “μάπα” σε παιχνίδια. Είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για rendering και CUDA/OpenCL εργασίες. Εξάλλου, δεν έχουν καν έξοδο εικόνας. Επίσης οι τιμές τους είναι τετραψήφιο νούμερο. Καθαρά για επαγγελματική χρήση δηλαδή, για αυτό και τα παιδιά της Cray τις επιλέξανε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons