Cosmote vs spam και Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

by Stefanos Kofopoulos • On 22-02-2012 • AT 1:03 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Cosmote vs spam και Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ενάντια στο spam και στις ενοχλητικές, διαφημιστικές κλήσεις κινείται η Cosmote με την δυνατότητα εγγραφής σε μητρώο που αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην δέχεται αυτού του είδους τις κλήσεις. Πολύ απλά η Cosmote αναλαμβάνει να φτιάξει ένα κατάλογο που οι συνδρομητές επιθυμούν να εγγραφούν ώστε να μην δέχονται τηλέφωνα στις 9 το πρωί από κάποιο αυτόματο ή ανθρώπινο ανδρείκελο που θέλει να πουλήσει το νέο καταπληκτικό super wow προϊόν. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία πηγαίνετε στο cosmote.gr > Χρήσιμα ή στο 13838.

Ακολουθεί και το press release με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Μητρώο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και να εξαιρεθούν από τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς έχουν οι πελάτες της COSMOTE.

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006, η COSMOTE δημιούργησε και τηρεί ειδικό κατάλογο (Μητρώο) με τις ενεργές τηλεφωνικές συνδέσεις των συνδρομητών της, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για σκοπούς απ’ ευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι στο Μητρώο καταχωρείται μόνο ο συγκεκριμένος αριθμός σύνδεσης (MSISDN) και όχι το ονοματεπώνυμο ή άλλα στοιχεία του πελάτη. Το Μητρώο τίθεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, νομικού ή φυσικού προσώπου, που σχετίζεται επαγγελματικά με σκοπούς διαφήμισης.

Οι συνδρομητές που επιθυμούν μέρος ή το σύνολο των συνδέσεών τους να ενταχθεί στο Μητρώο, μπορούν να υποβάλλουν δωρεάν σχετικό αίτημα σε ένα κατάστημα του Δικτύου COSMOTE (καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων), να καλέσουν στο 1250 χωρίς χρέωση ή να απευθυνθούν στην Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE (13838).

Η COSMOTE επικαιροποιεί τα στοιχεία του Μητρώου σε καθημερινή βάση, ενώ το Μητρώο που προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι έχει μέγιστη διάρκεια ισχύος 30 ημέρες. Η ευθύνη τόσο για την αναζήτηση επικαιροποιημένου αρχείου Μητρώου, όσο και για την ορθή χρήση του βάσει του Νόμου, ανήκει στον αποδέκτη του.

Η εγγραφή στο Μητρώο ισχύει απεριόριστα. Εάν το θελήσει, ο συνδρομητής μπορεί να διαγραφεί με νέα δήλωσή του προς την COSMOTE.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή, τη διαγραφή και την πρόσβαση στο Μητρώο, στη διεύθυνση www.cosmote.gr, ενότητα «Χρήσιμα».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό το παρέχει και η Cyta στη σταθερή, προχθές έκανα αίτηση στο καάτστημα στην Καστοριά και με ρώτησαν αν επιθυμώ τα στοιχεία μου να είναι διαθέσιμα ή όχι για διαφημιστικούς λόγους από τρίτυς ή από τους ίδιους.

  2. Τί γίνεται με τα μηνύματα που στέλνει η Cosmote… δεν έδωσα την συγκατάθεση μου για να μου στέλνουν όλη την ώρα μηνύματα για ήχους και διαγωνισμούς…κινήσεις εντυπωσιασμού…

    • Δεν έχω ιδέα αλλά αν δεν έχεις υπογράψει κάτι στο συμβόλαιο σου με ψιλά γράμματα μπορείς να πάρεις 13838 και να ζητήσεις εξηγήσεις. Έχει μια ελάχιστη χρέωση 0.0κάτι για όση ώρα μιλάς.

  3. Έετσι Έετσι να μη μας τρώνε οι άλλοι τους πελάτες….

  4. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν επιτρέψει εξ’αρχής το spam. Έπρεπε να είναι opt-in όσοι θέλουν να λαμβάνουν “ενημέρωση” και όχι opt-out όσοι δνε θέλουν. Αλλά …

Top

Show Buttons
Hide Buttons