Η Cosmote ξεκινά πιλοτικά για LTE δίκτυα 4ης γενιάς

by Stefanos Kofopoulos • On 21-07-2010 • AT 1:29 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

motorola lte

Στην δίνη της εξέλιξης και των LTE (Long Term Evolution) δικτύων κινητής τηλεφωνίας μπαίνει η Cosmote και κατά συνέπεια η Ελλάδα. Εξαιρετικά νέα για ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα “100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink)” αλλά και για όσους θέλουν να αναπτύξουν την επόμενη γενιά υπηρεσιών που απαιτούν wireless broadband και δίκτυα 4ης γενιάς. Σύμφωνα με την Cosmote, “το πιλοτικό δίκτυο LTE στις περιοχές Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, όπου βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας” κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα είμαστε στην αρχή. Ακολουθεί και το επίσημο press release.

Πιλοτικό ευρυζωνικό δίκτυο νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), η οποία αποτελεί προπομπό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, είναι έτοιμη να εγκαταστήσει η COSMOTE. Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για την παροχή της σχετικής άδειας για πιλοτικές δοκιμές από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα δίκτυα LTE επιτρέπουν ταχύτητες 100 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downlink) και 45 Mbps για την αποστολή (uplink). Με αυτές τις ταχύτητες, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις ταχύτητες των δικτύων οπτικών ινών, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως High Definition streaming και High Definition video-conferencing, ταχύτατο browsing και αποστολή ή λήψη αρχείων κ.α. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια HD ταινία σε 2-3 λεπτά.

Συνολικά, η εμπειρία των πελατών θα βελτιωθεί σημαντικά ακόμη και έναντι των δικτύων HSPA και HSPA+, καθώς θα απολαμβάνουν πολλαπλάσιες ταχύτητες και θα έχουν δυνατότητα χρήσης προηγμένων εφαρμογών.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των δικτύων LTE είναι η δυνατότητά τους να λειτουργούν σε πολλές ζώνες συχνοτήτων, προσφέροντας ποιοτική κάλυψη με βέλτιστο κόστος και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

Έως σήμερα, ελάχιστοι πάροχοι στον κόσμο έχουν αναπτύξει αντίστοιχα πειραματικά δίκτυα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τεχνολογική πρωτοπορία της COSMOTE.

Η COSMOTE προτίθεται να αναπτύξει το πιλοτικό δίκτυο LTE στις περιοχές Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, όπου βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. τεχνολογική πρωτοπορία my a**!!!

 2. πριν ξεκινήσει τη νέα γενιά δεν κοιταει να φτιάξει πρώτα την ήδη υπάρχουσα υποδομή της 3η γενιάς; Που κάθε δεύτερο τετράγωνο γυρνάμε στο GPRS;

  • Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά δεν ακυρώνεται η προσπάθεια και η αρχή για κάτι νέο

 3. τι να τα κάνεις τα 100mbps και την hd ταινία σε 2-3 λεπτά όταν οι χρεώσεις στην Ελλάδα είναι εξωφρενικές , όταν ξυπνήσουν από τον λήθαργο που ζούνε οι ντεμεκ managers και φτιάξουν τις χρεώσεις τους και τα πακέτα τους τότε τα λέμε

 4. τα δικτυα 4ης γενιας την μαραναν την cosmote που τις τελευταιες εβδομαδες εχει νεκρωθει το δικτυο στο νησι και δε λειτουργουσε ουτε κινητο,ουτε σταθερο ουτε ιντερνετ και επικοινωνουσαμε με σηματα καπνου!

  • Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν και οι λόγοι πίσω από αυτά είναι πολλοί, για όλες τις εταιρείες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι δοκιμές και η εξέλιξη. Αν το σκεφτείς αυτό που συμβαίνει είναι wow. Θα παίξει LTE στην Ελλάδα, έστω και trial, το 2010.

 5. συμφωνώ και γώ,αυτό τη μάρανε την κοσμοτέ που έχει καταφέρει χωρίς iphone και να έχουμε χαμένες κλήσεις

 6. COSMOTE ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ POWER ΚΑΙ ΠΡΟΤΩΠΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. ok ειναι wow αλλα ειναι και τριτοκοσμικο να πεφτει το δικτυο και να μη μπορουμε να επικοινωνησουμε μεταξυ μας διοτι δε λειτουργει ουτε ιντερνετ, ουτε σταθερο ουτε κινητο!και δεν μιλαω για χαμενες κλησεις δευτερολεπτων η λεπτων…αλλα για ολοκληρες εβδομαδες!

  • Δεν διαφωνώ αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τις δοκιμές για το LTE. Μην μπλέκουμε τα θέματα και επειδή έχουμε παράπονα τα βγάζουμε όλα όταν ακούμε Cosmote ή X ή Y εταιρεία ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons