Cosmote Internet On The Go και Windows 7 προβλήματα στο μέλλον

by Stefanos Kofopoulos • On 27-08-2009 • AT 11:29 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Cosmote Internet On The Go και Windows 7 προβλήματα στο μέλλον

No Network είναι το καλύτερο δυνατό μήνυμα που θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες των Windows 7 και του Cosmote Internet On The Go και αυτό γιατί θα έχουν καταφέρει να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν το λογισμικό στο νέο λειτουργικό της Microsoft.

Χρησιμοποιώ το COSMOTE Internet On The Go USB Stick ΖΤΕ ΜF 636 εδώ και μερικούς μήνες στα Windows XP και τώρα στα Windows 7 RC. Το USB stick περιέχει όλα τα απαραίτητα αρχεία προς εγκατάσταση, λειτουργία ιδιαίτερα βολική αφού ποτέ δεν πρόκειται να χαθεί το CD και οι drivers μαζί. Στα XP τα πάντα λειτουργούν άψογα όπως και στα Windows 7 RC, σε compatibility mode με ή χωρίς update του software από την Cosmote.

Τα Windows 7 RC είναι ουσιαστικά τα Windows 7 Ultimate, δηλαδή η έκδοση των Windows που περιλαμβάνει ένα virtual PC και μπορεί να τρέξει software υπό συνθήκες Windows XP SP3 ή ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε το πρόγραμμα να τρέξει και ο χρήστης να μείνει ευχαριστημένος. Δεδομένης της τιμής των Windows 7 Ultimate αλλά και των laptops που θα είναι εγκατεστημένα, οι πιθανότητες να βρεθούν στα χέρια πολλών είναι ελάχιστες.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα netbooks και φθηνά laptops που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, μετά την επίσημη διάθεση των Windows 7, θα είναι εφοδιασμένα με Windows 7 Home Premium στην καλύτερη περίπτωση. Δηλαδή με Windows 7 χωρίς την δυνατότητα για compatibility mode και άρα την λειτουργία των USB sticks με το υπάρχων software / drivers. Η Cosmote θα πρέπει να φροντίσει άμεσα να αναβαθμίσει το λογισμικό σε ό,τι stock έχει από COSMOTE Internet On The Go USB Stick ΖΤΕ ΜF 636 και παράλληλα να ενημερώσει το support ότι πιθανές ορδές εκνευρισμένων πελατών θα τηλεφωνούν συνεχώς γιατί το internet στην παραλία δεν παίζει στον μικρό υπολογιστή που αγόρασαν με 400 ευρώ. Η ενημέρωση για χρήση Windows 7 compatibility mode, αν μέχρι τότε δεν έχουν φορτώσει όλα τα sticks με Windows 7 συμβατό software, θεωρείται δεδομένη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τα ίδια πάνω κάτω είχα και με το USB Stick της Vodafone στα Vista 64-bit… μέχρι να το κάνω να δουλέψει, είχα πάρει master στα βουντού…
  Και γενικά βλέπω ότι αυτά τα κινέζικα στικάκια για το wireless Internet έχουν ένα κόλλημα με την υποστήριξη 64-bit λειτουργικών… Μα που ζούνε?

  • Εγώ αναφέρομαι σε 32bit παραδοσιακά πράγματα, εσύ πας μακρυά την βαλίτσα. Αν δεν καταφέρουν να διορθώσουν τους drivers στο stock kaι στα νέα τότε θα έχουν πολλοί πρόβλημα γιατί κανένα netbook ή τα φθηνά laptops από Πλαίσιο κλπ θα είναι φορτωμένα με Windows 7 Professional ή Ultimate

   • Χμμμ δεν την πάω πολύ μακριά τη βαλίτσα, για το λόγο ότι οι λογικές του ότι δεν βγάζουν drivers για 64-bit λειτουργικό είναι άρπα κόλα.

    Από τη στιγμή που η 64-bit πλατφόρμα αποκτά αυξανόμενο μερίδιο στα desktops και laptops, οφείλουν σεβόμενοι τον εαυτό τους να δίνουν και 64-bit εκδόσεις των drivers τους. Όπως επίσης οφείλει η εκάστοτε Cosmote, εφόσον έχει συμφωνία διάθεσης συγκεκριμένων modem από συγκεκριμένη εταιρεία, να απαιτήσει την ανάπτυξη drivers για ότι σύγχρονο λειτουργικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Δηλαδή XP, Vista, Win7 αλλά ΚΑΙ MacOS X πρέπει να υποστηρίζονται 100%.

    Τα είπα και ξαλάφρωσα :-)

   • Έχεις stats για 32bit vs 64bit OS γενικά στον κόσμο ή στην Ελλάδα;

    Το πας μακρυά την βαλίτσα σήμαινε ότι 3GB+ RAM είναι εντελώς άχρηστα τους περισσότερους και ειδικά σε όσους δίνουν μερικές δεκάδες ευρώ. Τώρα χρησιμοποιώ ένα LG laptop ως λύση ανάγκης μέχρι να αγοράσω κάποιο νέο Vaio. Ήρθε με 4GB RAM και Vista που έμειναν πάνω του για περίπου 5 λεπτά μέχρι να βάλω τα Windows 7 RC 32bit τα οποία όμως χρησιμοποιούν τα 3GB της RAM ακόμα και στο laptop των 600 περίπου ευρώ.

    Ο λόγος για την επιλογή των Windows 7 RC 32bit ήταν οι drivers και μόνο! Δεν μπορώ να φανταστώ να ψάχνω για drivers 64bit ακόμα και στα βασικά. Υποπτεύομαι ότι τα 64bit OS σε dekstop / laptop είναι πολύ λίγα και δεν αξίζει ο κόπος για να γράφουν κώδικα για αυτά. Για αυτό και η ερώτηση για τα ποσοστά.

 2. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Κάποιες φορές μάλιστα το παρουσίαζε και στα XP μετά απο κάποιο update.. Το έλυσα και στις 2 περιπτώσεις επιλέγοντας manual το δίκτυο. Κάνει search και επιλέγεις το cosmote 3G.. κάνει κανέναν λεπτό, αλλά δουλεύει…

  • Δεν έχω πρόβλημα με το δίκτυο. Το screenshot είναι κατά κάποιο τρόπο ειρωνικό για αυτό που περιγράφω παρακάτω για τους drivers όχι για την ποιότητα του δικτύου

 3. Στέφανε , από περιέργεια και μόνο, έτρεξες το λογισμικό σε XP Compatibility Mode ή σε Windows XP Mode; Υπάρχει διαφορά!

  • Υπάρχει διαφορά, σοβαρά; Δεν θυμάμαι τι έβγαλαν τα Windows ως λύση. Ακολούθησα αυτή και παίζει άψογα

 4. Στέφανε , το Windows XP Compatibility mode θα παίζει σε όλες τις εκδοσεις των 7!

  (υπήρχε εξάλλου και στα Vista και στα XP) και ενεργοποιείται με δεξί κλικ ->properties compatibility σε κάποιο .exe file.

  Το Windows XP mode είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Καταρχήν μιλάμε για ένα software που δεν είναι προεγκατεστημένο με τα Win7 (το κατεβάζεις ξεχωριστα-είναι περίπου 450 mb) και ουσιαστικα είναι το Microsoft Virtual PC με προεγκατεστημένα τα Windows XP . To ωραιο του σημείο είναι ότι μια Windows XP εφαρμογή τρέχει στο ίδιο desktop με μια Windows 7 εφαρμογή…

  Δες και εδώ
  http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

  • Run many Windows XP productivity programs in Windows XP Mode. http://www.microsoft.com/windows/windows-7/features/whats-new-work.aspx?tab=2

   “With Windows 7 Professional or Ultimate, you’ll be able to run many productivity and business programs designed for Windows XP. Some additional software will be necessary and it will be available free-of-charge as a download from Microsoft.”

   Συμφωνώ για το virtual pc και τελικά ήταν λάθος να χρησιμοποιήσω τον όρο προς χάρη της απλοποίησης αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό.

   Θέλεις να πεις ότι αυτό εδώ είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις των Windows 7? http://www.flickr.com/photos/titanas/3865014112/

 5. Ναι το screenshot που δείχνεις είναι άλλο πραμα…. Όταν στήνεις ένα software μέσα από το Windows XP Mode , τότε ουσιαστικά το στήνεις μέσα στην Virtual Μηχανή , με την μόνη διαφορά ότι το παράθυρο της εφαρμογής θα τρέχει μέσα στο desktop των 7 και όχι των Windows XP.. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα “Widgets” των παραθύρων της εφαρμογής – εάν την στήσεις σε Windows XP Mode θα είναι με “γραφικα Windows XP”

  Γενικά όμως είναι αλήθεια ότι ο όρος Windows XP Mode είναι ατυχής , διότι όλοι κάνουν τον συνειρμό “ααα εκείνο το δεξί κλικ – compatibility θα εννοει αυτός!!”

  Στήσε το software που σου έστειλα στο link και θα καταλάβεις…

  • Ναι ρε συ αυτό το κατάλαβα.. οπότε όλες οι εκδόσεις Windows 7 θα έχουν αυτή την επιλογή για compatibility mode (διαφορετικό από το Windows XP Mode που θέλει την δωρεάν εγκατάσταση του virtual PC σε professional και ultimate).

   Άρα έκανα λάθος στην κυρίως ιδέα και το μόνο που απαιτείται από την Cosmote είναι εκτός από νέους drivers / software συμβατούς με Windows 7 να ξέρουν πως να χρησιμοποιήσουν το compatibility mode γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να παίξει; Το Troubleshoot Compatibility παίζει και σε Windows 7 Home Premium?

   • Ελπίζω πως ναι! Η λειτουργικότητα θα είναι ήδη εκεί! Εάν δεν θα υπάρχει το Troubleshoot , τότε ουσιαστικά θα έχουν αφαιρέσει τον Wizard που θα απλοποιεί την διαδικασία , πράγμα εντελώς βλακώδες και counter-intuitive.

   • Το ελπίζω και εγώ αλλά το θέμα είναι αν θα βρίσκεται εκεί ή όχι με ό,τι όνομα και αν έχουν αποφασίσει να δώσουν. Γιατί Home έκδοση είναι δεν θέλει και πολλά – πολλά στα πόδια της

 6. auto to usb modem pezei sosta apo thn rc ekdosh ton windows 7.
  Gia na to egatastisete sosta (kante apegatastash an den douleuei sosta prota):
  Deksi klik k idiothtes, sth simbatothta dialekste vista sp2.
  Meta deksi klik kai ektelesh os diaxiristis kai tha mpei mia xara

 7. Προφητικό !
  Χτές πήρα το λαπτοπ με τα 7, αντιμετώπισα το πρόβλημα όπως ακριβώς περιγράφτηκε. Καμια λύση με τις ρυθμίσεις μέσω των windows 7, τίποτα στην ιστοσελίδα τους, …..τηλεφωνο στη κοσμοτε, αναμονή μιας μέρας, και σήμερα με ενημερώνουν ότι ανέβασαν ντραιβερς στην ιστοσελίδα

  http://www.cosmote.gr/cosmote/controller.jsp?url=http://www.cosmote.gr/content/el/attached_files/business/Drivers_update_for_MF636_wth_release_1_for_Win7.zip

  • Χαίρομαι που έχουν βρει άκρη και μπορείς να συνδεθείς μια χαρά

 8. Δυστυχώς καμία χαρά. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη .Τα drivers δεν έκαναν δουλειά… :(

 9. Και μετά από τρίτη επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της Cosmote, φτάσαμε στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε, διότι υποτίθεται έφταιγε η 64bit έκδοση των windows 7.
  Από τα 3-4 αρχεία διαθέσιμα στην ιστοσελίδα με βοήθησε το Cosmote_2.0.0.12_AUP_ZTE.exe ΑΦΟΥ έκανα απεγκατάσταση του προγράμματος αλλά ΚΑΙ των drivers μπαίνοντας στον ανάλογο φάκελο ΖΤΕΜF και εκτελώντας το uninstall.
  Αυτό που βλέπω τώρα όμως είναι ότι το Ιντερνετ πάει σαν χελώνα…μήπως το θρίλερ έχει συνέχεια?

 10. Φυσικά έχει και συνέχεια.
  Με την επανεκκίνηση θέλουν όλα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση!
  Αλλά δεν είναι τόσο απλό, έχει μαγική συνταγή:
  1. Απεγκατάσταση προγράμματος cosmote.
  2. Μπείτε στο φάκελο προγραμμάτων βρείτε το φάκελο με το driver ΖΤΕ και απεγκαταστήστε τον driver.
  3. Καντε μια επανεκίνηση καλού κακού.
  4. Εγκαταστήστε ένα απο τα δύο upgrade που έχετε κατεβάσει από την ιστοσελίδα της cosmote (εκεί που βλέπετε μια άθλια παράθεση αρχείων – μορφοποίηση της λίστας ώστε μόνο να σε μπερδεύει). Ποιο από τα δύο? Διαλέξτε ένα στη τύχη – δεν έχει γνωστοποιηθεί η διαφορά.
  5. Μην τρέχετε το πρόγραμμα όταν τελειώσει η εγκατάσταση. Εγώ έχω windows 7 64bit . Προκειμένου να αναγνωρίσει το φλασάκι μπαίνω στο φάκελο (εκείνο που στην αρχή απεγκαταστώ ) και τρέχω το αρχείο usbdriverinstaller_x64. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ θα κολλήσει το πρόγραμμα προσπαθώντας να βρεί τη συσκευή.
  6. ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον υπολογιστή.

  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην Cosmote για την άψογη αντιμετώπιση του προβλήματος, την ενημέρωση των ‘τεχνικού τμήματος εξυπηρέτησης΄προς τους πελάτες, τις έγκαιρες και ευκρινείς αναρτήσεις τους στην ιστοσελίδα. και εις ανώτερα

  • Με compatibility mode δεν έχει γίνει κάτι;

 11. loipon paidia h lysh einai ws eksh.perimenete na fortwsoun ta windows 7 me to flashaki ths cosmote ektos ypologisth.meta to vazete sthn usb kai ola douleuoun xwris epanegatastash drivers.dokimaste to

 12. εχω και εγω προβλημα με cosmote on the go στα win7 me drivers.ενω γραφει απο πισω το πακετο οτι ειναι συμβατη η συσκευη με win7,vista και xp.το αστειο ποιο ειναι?οτι τα linux συναιχιζουν το πολυ καλο εργο τους και η καινουργεια ubuntu 10.04 περιεχει τους drivers της συσκευης και παιζει κανονικοτατα.

  • Τί πρόβλημα ακριβώς;

 13. Paidia tous drivers mporeite na tous breite gia to Cosmote apo tin Wind…to ekana se Windows 7 64Bit k douleyei mia xara….. epitelous….

  • mporeis na mou dwseis to link ths wind giati exw akrivws to idio provlima me ena Stick ΖΤΕ ΜF110 se windows 7 64 bit kai mou vgazei sfalma sthn egkatastasi

Top

Show Buttons
Hide Buttons