Η Cosmote έγινε 40% ταχύτερη στο Mobile Internet, δεν λέει που

by Stefanos Kofopoulos • On 14-02-2011 • AT 5:30 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Cosmote έγινε 40% ταχύτερη στο Mobile Internet, ξεχνάει να μας πει που

Είναι καλό να βλέπεις την μεγαλύτερη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ελλάδας να ανακοινώνει ότι “το 2010 η COSMOTE αύξησε τη μέση ταχύτητα στο Mobile Internet κατά 40%”, αναρωτιέσαι όμως τι πραγματικά σημαίνει αυτό το νούμερο και που ακριβώς έχουν γίνει οι βελτιώσεις. Το δελτίο τύπου που ακολουθεί λέει όλα εκείνα που πρέπει να πει για το πόσο γρήγορο είναι το COSMOTE Internet On The Go, τις δοκιμές για το LTE (Long Term Evolution) και διάφορα τέτοια αλλά ξεχνάει να διευκρινίσει 5 πολύ σημαντικά ερωτήματα:

1. Πόσο είναι η μέση ταχύτητα του Mobile Internet;
2. Σε τι ταχύτητα αντιστοιχεί η αύξηση του ποσοστού 40%;
3. Σε ποιες περιοχές έχει συντελεστεί η αύξηση αυτή;
4. Πόσο σταθερή είναι αυτή η αυξημένη ταχύτητα
5. Σε τι είδους υπηρεσίες, GPRS/EDGE/3G/HSDPA αφορά η αύξηση αυτή;

Αν δεν δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά η προσπάθεια και η καλή πρόθεση παραμένουν προσπάθεια και καλή πρόθεση από την Cosmote αλλά με μηδενικό πρακτικό αντίκτυπο στους καταναλωτές. Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ποια είναι η μέση ταχύτητα του mobile internet στο δίκτυο της Cosmote σήμερα, σε τι ποσοστό αφορά συνδέσεις GPRS/EDGE/3G/HSDPA, σε ποιες περιοχές αντιστοιχούν οι μεγαλύτερες ταχύτητες και τι σημαίνει αύξηση 40% σε πρακτικό επίπεδο, δηλαδή σε Mbps με συνέχεια και συνέπεια στην λήψη. Μόνο έτσι οι καταναλωτές θα αποκτήσουν σαφή εικόνα για τις επιλογές ή μη των πακέτων data ανάλογα με την διαθεσιμότητα της ταχύτητας στις περιοχές που κινούνται τις περισσότερες φορές και η Cosmote θα καταφέρει να βελτιώσει ταχύτερα τις υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο – κυριολεκτικά από cell σε cell.

Με κινητά όπως το iPhone 4, Nexus S, το Samsung Galaxy S και tablets όπως το iPad και το ZTE V9 η Cosmote έχει ανάγκη να αυξήσει την χωρητικότητα και ταχύτητα του δικτύου της ώστε να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση αλλά και να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση στην αγορά που ζητάει όλο και περισσότερο υπηρεσίες και πακέτα data για να ικανοποιήσει όλο και περισσότερους χρήστες Twitter, Facebook, mobile chat, Skype κλπ.

Ακολουθεί και το press release.

Η COSMOTE συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην αναβάθμιση του δικτύου της, προσφέροντας υπηρεσίες προηγμένης τεχνολογίας και ακόμα καλύτερη κάλυψη, σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2010 η COSMOTE αύξησε τη μέση ταχύτητα στο Mobile Internet κατά 40%, με αποτέλεσμα οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν ακόμα γρηγορότερες ταχύτητες σε ακόμα περισσότερα μέρη.

Έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά το 3G δίκτυό της και εφαρμόζοντας με επιτυχία την εξελιγμένη τεχνική Dual Carrier για την τεχνολογία HSPA+ (High Speed Packet Access), η COSMOTE διαθέτει με τα προγράμματα “COSMOTE Internet On The Go”, που αποτελούν τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά, τις νέες ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 42,2 Mbps (downlink) και αποστολής έως 5,8Mbps, σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας και στη συνέχεια θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι νέες ταχύτητες είναι διαθέσιμες με τα προηγμένα USB Sticks ZTE MF680 και HUAWEI Ε372.

Η COSMOTE, πρωτοπορώντας συνεχώς τεχνολογικά, έχει ήδη παρουσιάσει πρώτη στην ελληνική αγορά, και από τις πρώτες εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ευρυζωνικές ταχύτητες έως 100Mbps μέσω της νέας τεχνολογίας LTE (Long Term Evolution), στο πλαίσιο του Συνεδρίου Info-Com World, τον Οκτώβριο 2010.

Η COSMOTE, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των πελατών της, υλοποιεί προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές, με στόχο τη συνεχή βελτίωση του δικτύου της και την υψηλής ποιότητας επικοινωνία για τους πελάτες της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου κάνει εντύπωση που το δελτίο τύπου δεν αναφέρει καθόλου την πρόσφατη ενεργοποίηση 10Gbps link με το GR-IX.

Top

Show Buttons
Hide Buttons