Η Cosmote ανακοινώνει ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα

by George Polyzos • On 16-04-2018 • AT 12:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote το φετινό Πάσχα, με τη συνολική κίνηση mobile data, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, να φτάνει τα 1,4 petabytes.

Η συνολική κίνηση εμφανίζει αύξηση της τάξης του 41% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosmote, το τετραήμερο 6/4-9/4, πάνω από το 60% της συνολικής κίνησης mobile data έγινε μέσω δικτύου 4G/ 4G+, σημειώνοντας αύξηση 80%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεντρώνοντας το 22% του συνολικού όγκου κίνησης δεδομένων, το Instagram αναδείχθηκε και πάλι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ακολούθησε το Youtube με 21% και το Facebook με 14%.

Βάσει της κίνησης δεδομένων, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς ανέδειξαν την Κέρκυρα ως τον πιο δημοφιλή Πασχαλινό προορισμό και ακολούθησαν η Πάτρα, ο Βόλος, τα Χανιά, η Χαλκίδα και τα Καλάβρυτα. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ ακολούθησαν Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Στην αύξηση της κίνησης δεδομένων συνέβαλαν η συνεχής επέκταση των δικτύων κινητής Cosmote σε όλη τη χώρα, αλλά και η προσφορά Giga Now για 5GB με €0,90 για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου Cosmote έχει αυξηθεί κατά 50%, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη των 4G / 4G+ δικτύων Cosmote ξεπερνά το 98% και 92% αντίστοιχα, καθιστώντας το δίκτυο Cosmote πρώτο στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαίωσε για μία ακόμη χρονιά, η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων P3 Communications, η οποία απένειμε στην Cosmote την πιστοποίηση «Best in Test» για τις καλύτερες υπηρεσίες φωνής και Mobile Internet στην Ελλάδα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons