Η Comcast ξεκινά τον περιορισμό bandwidth

by Stefanos Kofopoulos • On 30-09-2008 • AT 10:45 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

comcast blows

Αύριο είνα η πρώτη μέρα που η Comcast θα αρχίσει να περιορίζει τον bandwidth των broadband χρηστών στα 250GB τον μήνα. Ο GigaOM εξηγεί εξηγεί διάφορους λόγους γιατί αυτό είναι κακό. Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος πάροχος broadband υπηρεσιών της Αμερικής δεν βλέπει το μέλλον και ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του. Κατανοητό ως ένα βαθμό για τις οικονομικές και χρηματιστηριακές ανάγκες ενός τόσο μεγάλου οργανισμού αλλά αρχή μιας νέας εποχής που η ελευθερία και η καινοτομία μάλλον μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Εν έτη 2008 το iTunes προσφέρει HD TV Shows, η αγορά μουσικής online μεγαλώνει και η Netflix χρησιμοποιεί Silverlight για video on demand αλλά την ίδια ώρα η Comcast θέτει όριο στον όγκο των δεδομένων. Αναλύουν μάλιστα τον όγκο των 250GB ως εξής:

250 GB/month is an extremely large amount of data, much more than a typical residential customer uses on a monthly basis. Currently, the median monthly data usage by our residential customers is approximately 2 – 3 GB. To put 250 GB of monthly usage in perspective, a customer would have to do any one of the following:

– Send 50 million emails (at 0.05 KB/email)
– Download 62,500 songs (at 4 MB/song)
– Download 125 standard-definition movies (at 2 GB/movie)
– Upload 25,000 hi-resolution digital photos (at 10 MB/photo)

Για άλλη μια φορά τα νούμερα και οι αναφορές έχουν νόημα από συγκεκριμένη οπτική γωνία αλλά ανοίγουν τον δρόμο για χρήση του internet με περιορισμούς στο μέλλον. Σήμερα το bandwidth, αύριο το φιλτράρισμα των δεδομένων για παραβατικές πράξεις και πιθανούς τρομοκράτες (η Ευρώπη το συζητάει ήδη – βλέπε επίσκεψη Βρυξέλλες Λαμπρινίδης, Ματσούκα) κλπ. Είναι ξεκάθαρο ότι η πληροφορίας και η ροή αυτής δεν έχουν αξία πλέον. Σε ένα interconnected κόσμο δύναμη και έλεγχο έχουν τα κανάλια που διακινούν την πληροφορία και αυτοί που τα διαχειρίζονται.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχεις 100% δίκιο.

  2. Είχα άδικο που νόμιζα ότι το AWMN είναι περιττό με τις DSL. Μάλιστα τώρα τελευταία που το bandwidth έπεσε σχεδόν 80% (τουλάχιστον σε μένα), σκέφτομαι να ξεθάψω το ταρατσο-PC.

Top

Show Buttons
Hide Buttons