Το CO2 κάνει τρελό πάρτυ

by Stefanos Kofopoulos • On 22-05-2007 • AT 12:00 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

india polution

Αναδημοσιεύω μέρος του άρθρου από την Καθημερινή όπου αναφέρεται οτι “οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα [CO2], ένα από τα κυριότερα αέρια που συμβάλλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, αυξήθηκε σε ανησυχητικά επίπεδα κατά το διάστημα 2000-2004, και με ρυθμό τρεις φορές μεγαλύτερο απ’ ότι στη δεκαετία του ’90, τονίζει αμερικανική επιστημονική έκθεση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Οι εκπομπές του CO2 αυξήθηκαν κατά 3,1% σε ετήσια βάση στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, έναντι ρυθμού 1,1% στη δεκαετία του ’90, τονίζεται στην έκθεση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της περιοδικής έκδοσης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.”

Σημαντική είναι η παρατήρηση ότι “οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε χώρες, των οποίων η οικονομική ανάπτυξη βρίσκεται σε επιτάχυνση, όπως η Κίνα, όπου η αύξηση των εκπομπών του ρύπου αυτού αντανακλά κατά κύριο λόγο την αύξηση του ΑΕΠ ανά κάτοικο.”

Ε βέβαια, όταν δεν μας νοιάζει αν θα πεθάνουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από τα δις του πληθυσμού γιατί να σκάσουμε για το διοξειδίου του άνθρακα; Αυτό που μετράει είναι τα καλά νούμερα και οι ρυθμοί ανάπτυξης με διπλά νούμερα που παρουσιάζουν οι κουστουμάτοι στις διάφορες συναντήσεις και οικονομικά forum, ε;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το χειρότερο είναι πως δεν είναι σίγουρο πως μόνο συμβάλει στο φαινόμενο θερμοκηπίου (που είναι και ο λόγος ύπαρξης ζωής στη γη ) αλλά πως μάλλον συμβάλει και στο φαινόμενο της ομπρέλας… Δηλαδή μπορεί να απαγορεύει στις ακτίνες του ηλίου να περάσουν ώστε να θερμάνουν τη γη! Για αυτό το λόγο στις πόλεις που είναι έντονες οι καύσεις έχουμε υπερθέρμανση αλλά σε “καθαρές” περιοχές παρατηρούμε ψύχρανση και “ακραία” καιρικά φαινόμενα. Ίσως όταν κάτσω να κάνω μια σοβαρή έρευνα στο google γράψω κάτι επ’αυτού . Γιατί ακόμα και συνάδελφοί μου δεν κατανοούν το μέγεθος της αλλαγής! Επί της ευκαιρίας. Δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη. Είναι κλιματική αλλαγή. Η GREENPEACE το κάνει για το marketing να γράφει πως ψηνόμαστε!

Top

Show Buttons
Hide Buttons