Το Classmate PC δανείζεται το Sugar UI του OLPC. Ηθική κανείς;

by Stefanos Kofopoulos • On 23-06-2008 • AT 3:00 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

classmate    
pc sugar ui

Αν θυμάστε την αποχώρηση του Walter Bender από το OLPC θα ξέρετε ότι ένας από τους λόγους ήταν η χρήση Windows στο laptop που έπρεπε να τρέχει μόνο Linux. Οι καιροί αλλάζουν, δηλώσεις γίνονται και φαίνεται πως το Sugar UI που όλοι γνωρίζουμε από το OLPC θα βρει τον δρόμο στο Classmate PC της Intel. Τα Sugar Labs δια στόματος Bender δήλωσε ότι ήδη κάποιος δουλεύει στο project και τα Sugar Labs βοήθησαν σε αυτό: “A community volunteer is working with Intel on Sugar for the Classmate PC. Sugar Labs helped to expedite the relationship”.

Αλήθεια που είναι το διαβολικό πρόσωπο της Intel, του Classmate PC και όλου του non OLPC κόσμου που ξαφνικά φαίνεται να κάνει στροφή 180 μοιρών;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί είναι κακό αυτό που έγινε ; ο_Ο

  2. KCorax, κακό δεν είναι. Απλά είναι τόσο περίεργο γιατί ο Walter Bender όταν ήταν στην αγκαλιά του OLPC έλεγε διάφορα για το πόσο έτσι και αλλιώς είναι η Intel και τι πάει να κάνει με το Classmate PC. Τώρα βοηθάει τον εχθρό του..

  3. Πολύ φιάσκο ρε γαμώτο η περίπτωση του OLPC. Κρίμα γιατί ήταν ενδιαφέρουσα ιδέα κι ας μην είμαι σίγουρος ότι πιστεύω πως αυτό που λείπει στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι φτηνά laptop.

    Σκόρπισε η ομάδα εδώ κι εκεί. Εξ’ αρχής νομίζω ήταν όλο ιδέες και πρακτικότητα καθόλου :-/

Top

Show Buttons
Hide Buttons