Το Kindle υπεύθυνο για το 10% του τζίρου στο Amazon

by Stefanos Kofopoulos • On 08-06-2011 • AT 8:43 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Kindle υπεύθυνο για το 10% του τζίρου στο Amazon

Είναι κοινό μυστικό ότι το Kindle πουλάει τρελά, τόσο πολύ που το Amazon όχι μόνο σχεδιάζει στην νέα έκδοση με Android αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει ακόμα περισσότερα και φθηνότερα Kindle στον κόσμο. Για αυτό δημιουργήθηκαν τα Kindle με διαφημίσεις και σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία για το Amazon που εκτός από το hardware πουλάει και ηλεκτρονικά βιβλία των οποίων ο αριθμός ξεπέρασε σε πωλήσεις τον αριθμό των “κανονικών” βιβλίων. Αν όλα συνεχίσουν να πουλάνε το ίδιο καλά και ο αναλυτής της Citi, Mark Mahaney αποδειχθεί σωστός, το 2012 το Kindle θα είναι υπεύθυνο για το 10% του τζίρου του Amazon.

Η αγορά του ηλεκτρονικού βιβλίου είναι τόσο σημαντική που όλοι παλεύουν για αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple αποφάσισε να δημιουργήσει το iBooks, η Barnes & Noble το Nook, η Sony με το δικό της e-Reader και εταιρείες όπως η HTC την δική τους πρόταση. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί και θα ωριμάσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και προϊοντικά το ebook, πόσο θα κοστίζει και τι δυνατότητες θα έχει το νέο Kindle και τι θα κάνει το Google ως συνολική στρατηγική μέσα από το Android την ίδια ώρα που η Barnes & Noble ψάχνεται για την οικονομική της επιβίωση.

Ως χρήστης του Kindle 3ης γενιάς έχω να πω τα καλύτερα, δεδομένων των χαρακτηριστικών του Kindle και των αναγκών που εξυπηρετεί. Η φόρτιση σχεδόν μια φορά τον μήνα και η ευκολία στην αγορά βιβλίων που χωράνε κατά χιλιάδες στην ίδια συσκευή και πάνε παντού, είναι απίστευτα χαρακτηριστικά για τους βιβλιοφάγους εκεί έξω. Επιπλέον, το Kindle μπορεί να διαβάζει ελεύθερα τα .pdf ακόμα και με Ελληνικά.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μέχρι πρότινος ήμουν ο ευτυχισμένος κατοχος ενός Sony PRS-600. Μέχρι που είδα ένα kindle! Τότε κατάλαβα ότι πλήρωσα παραπάνω για κάτι πολύ υποδεέστερο. Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω ένα, αλλά βγήκαν τα B&N Nook touch και Kobo touch (πολύ ενδιαφέρον).
  Έστειλα email στην Β&N και μου απάντησαν πως ούτε μπορώ να παραγγείλω το Νοοk, κι αν μου το φέρει κάποιος φίλος από ΗΠΑ δεν θα μπορώ να αγοράσω βιβλία λόγω copyright κ.α.
  Περιμένω να βγουν τα πρώτα hands-no reviews για το Kobo και τότε θα αποφασίσω.
  Το μειονέκτημα του Kindle είναι ότι δεν μπορεί να πάρει περιεχόμενο σε epub (είναι κλειδωμένο στην Amazon) και εγώ έχω αγοράσει ήδη αρκετά ebooks, μερικά εκ των οποίων είναι και βιβλία αναφοράς ή άλλα δεν έχω διαβάσει ακόμα. Επίσης δεν θα μπορώ να αγοράσω ελληνικά βιβλία από το e-bookshop.gr.
  Παρ’ όλα αυτά, μάλλον στο kindle θα καταλήξω!

  • Για το Kindle και τα epub, ψάξε για το Duokan. Είναι εναλλακτικό OS το οποίο το περνάς στο Kindle, χωρίς να πειράξεις το original OS και καταλήγεις με dual-boot.
   Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι, ότι είναι εντυπωσιακό και κάνει αυτά που υπόσχεται.
   Μια δοκιμή θα σε (σας) πείσει!

 2. Παιδιά, επειδή σκοπεύω να το αγοράσω..
  Έχω πολλά pdf με εικόνες ΕΓΧΡΩΜΕΣ, αυτες απλά θα τις δείχνει μαυρόασπρες ή θα υπάρχει πρόβλημα;

  • Απλά θα είναι με αποχρώσεις του γκρι

  • Για pdf και εικόνες καλύτερα το DX

 3. Έρχεται σε 3 μερούλες…:)

  • Καλορίζικο το νέο Kindle :)

   • Thanks! Τι νέο, Σεπτέμβρη άλλο θα χουμε πάλι…

 4. Όταν λέμε 10% του τζίρου, εννοούμε από τη συσκευή σαν hardware, ή μαζί με τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων;

  • Μαζί με τις πωλήσεις e-books

Top

Show Buttons
Hide Buttons