Η Cisco σκοτώνει τις κάμερες Flip, αντίο για πάντα 550 θέσεις εργασίας

by Stefanos Kofopoulos • On 14-04-2011 • AT 5:16 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Cisco σκοτώνει τις κάμερες Flip, αντίο για πάντα 550 θέσεις εργασίας

Η Cisco αποφάσισε να δώσει τέλος στις κάμερες Flip, ξέρετε τις μικρές – φθηνές – εύκολες στην χρήση κάμερες που το μόνο που χρειαζόταν για να τις χρησιμοποιήσει η μαμά και ο μπαμπάς ήταν USB σύνδεση με τον υπολογιστή. Μετά την εξαγορά της Pure Digital για 590 εκατομμύρια δολάρια, η Cisco παρουσίασε νέα μοντέλα Flip αλλά χωρίς κάποιο επαναστατικό χαρακτηριστικό. Τα νέα μοντέλα ακολούθησαν τις εξελίξεις για 720p και 1080p video μαζί με μεγαλύτερες οθόνες αλλά αυτό ήταν. Κάποια αλλαγή συνέβη στην αγορά και η Cisco αποφάσισε να κλείσει το κομμάτι που ασχολείται με τις κάμερες Flip και μαζί με αυτό και τις 550 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία δήλωσε:

We are making key, targeted moves as we align operations in support of our network-centric platform strategy…As we move forward, our consumer efforts will focus on how we help our enterprise and service provider customers optimize and expand their offerings for consumers, and help ensure the network’s ability to deliver on those offerings

Η κίνηση είναι μάλλον αναμενόμενη μετά την πληθώρα νέων φωτογραφικών μηχανών point and shoot που καταγράφουν πλέον βίντεο σε ανάλυση 720p και μπορούν εύκολα να το προωθήσουν στο ΥouTube, Facebook αλλά και των κινητών τηλεφώνων που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά πολύ πιο εύκολα. Ο ανταγωνισμός από την Kodak και την Sony υπάρχει αλλά δεν προσφέρει κάτι τρομερό σε επίπεδα εξέλιξης. Αντί να κατασκευάζει πλέον τις κάμερες, η Cisco αποφάσισε ότι είναι πιο κερδοφόρο να ασχοληθεί μόνο με τα κανάλια μεταφοράς του βίντεο που παράγουν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ηταν θέμα χρόνου.. ένα ακόμα τρεντυ γκατζετ που προωθήθηκε μέσα απο το νετ. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν αγοραστές (τουλάχιστον στην αρχή της ζωής τους) αλλά ειναι αμφίβολο αν 8α φτάσουν ποτέ σε στάδιο ωριμότητας.
    Το χρήμα να κινείται και ότι να ‘ναι….

    • Δεν νομίζω ότι η Kodak και η Sony έχουν δυσαρεστηθεί με την Flip εκτός παιχνιδιού. Τώρα θα παίζουν μόνες τους στην αγορά που υπάρχει, ακόμα και αν δεν μεγαλώνει με τους ρυθμούς που μεγάλωνε τα τελευταία χρόνια

Top

Show Buttons
Hide Buttons