Η Cisco απολύει 6500 και πουλάει εργοστάσιο

by Stefanos Kofopoulos • On 19-07-2011 • AT 10:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Cisco απολύει 6500 και πουλάει εργοστάσιο

Προβλήματα για τα οικονομικά της Cisco που ανακοίνωσε 6500 νέες απολύσεις με στόχο να περιορίσει κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο τα έξοδα της. Με 9% λιγότερο μόνιμο προσωπικό η Cisco θα πληρώσει 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια για να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της ενώ παράλληλα θα πουλήσει το εργοστάσιο κατασκευής set-top box στο Mexico, αφήνοντας εκτός εταιρείας αλλά με δουλειά, επιπλέον 5000 υπαλλήλους.

Πρόσφατα η Cisco αποφάσισε την περικοπή επιπλέον 550 θέσεων εργασίας μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο της παραγωγής της κάμερας Flip που είχε εξαγοράσει μαζί με ολόκληρη την Pure Digital.

Οι κινήσεις της Cisco είναι λογικές και αναμενόμενες. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον ου τα smartphones και tablets όχι μόνο έχουν αποκτήσει δυνατότητα καταγραφής βίντεο αλλά και δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο σε υψηλή ανάλυση στην τηλεόραση του σαλονιού, οι Flip κάμερες και τα set top boxes δεν έχουν καμία τύχη. Προφανώς η αγορά θα συνεχίσει να υπάρχει, φαίνεται όμως ότι οι φθηνές ψηφιακές βίντεο κάμερες και τα set top boxes δεν αποφέρουν μεγάλη κέρδη στην Cisco που βιάζεται να ξεφορτωθεί ό,τι δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί η αγορά του δικτυακού εξοπλισμού για καταναλωτές και επιχειρήσεις με WiFi ADSL routers και switches / routers που στηρίζουν την ραχοκοκκαλιά του internet.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons