Η Cisco αγοράζει την Tandberg, video video video

by Stefanos Kofopoulos • On 01-10-2009 • AT 8:37 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

tandber telepresence

Με 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά η Cisco μπορεί να αγοράσει πολλές, πάρα πολλές εταιρείες. Φαίνεται όμως ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο βίντεο και μάλιστα σε βίντεο που ταξιδεύει μέσω internet για να φτάσει στον τελικό προορισμό του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όσο περισσότερα τα δεδομένα online, τόσο καλύτερο το μέλλον της Cisco αφού η εταιρεία πουλάει εξοπλισμό για δίκτυα και όχι μόνο.

Αν η εξαγορά της Pure Digital και των Flip για $605 περίπου εκατομμύρια σήμαινε κάτι, η συνέχεια είναι περισσότερο από συναρπαστική. Με την δύναμη του μετρητού στην τράπεζα, η Cisco πλήρωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Tandberg, Νορβηγική εταιρία που ασχολείται με video conferencing σε μια κατηγορία μικρότερη και φθηνότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα της Cisco. Aν το ποσό των 3 δις φαίνεται μεγάλο, δεν είναι γιατί η Tandberg καταγράφει έσοδα $809 εκατομμυρίων και έχει ήδη $200 εκατομμύρια σε μετρητά.

Consumer electronics με τις κάμερες Flip, τηλεδιάσκεψη για εταιρείες με την Tandberg και η Cisco στην μέση να φτιάχνει τα μηχανήματα που θα μεταφέρουν όλα τα δεδομένα που θα πουλάνε οι δύο οντότητες στα άκρα. Καλή στρατηγική για πωλήσεις αλλά με πιθανό κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα από Cisco συμβατά προϊόντα μόνο ή Cisco optimized προϊόντα και υπηρεσίες. Όσο υπάρχει TCP/IP υπάρχει ελπίδα αλλά με το IOS να μετακινεί τα bits τα πράγματα ίσως γίνουν πιο δύστροπα. Ίσως και όχι.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και γιατί δεν αγοράζει καμία ποιο γνωστή εταιρία, με τόσα χρήματα που έχει;

    • Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε εμείς την εταιρεία δεν σημαίνει ότι δεν είναι γνωστή. Μην ξεχνάς ότι απευθύνεται σε επιχειρήσεις και όχι καταναλωτές. Θες να μου πεις ότι την Pure Digital την ήξερες;

Top

Show Buttons
Hide Buttons