Chrome 10: GPU και prerendering επιδόσεις με 3 κλικ μόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 14-03-2011 • AT 9:00 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Chrome 10: GPU και prerendering επιδόσεις με 3 κλικ μόνο

Ο Chrome 10 είναι ταχύτερος από την προηγούμενη έκδοση σε ό,τι αφορά την εκτέλεση JavaScript κατά 66%, δηλαδή σε sites όπως το Gmail, Facebook, Twitter κλπ. Εκεί θα δείτε διαφορά χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Αν θέλετε όμως να αποκτήσετε και το τελευταίο bit απόδοσης που μπορεί να προσφέρει το μηχάνημα σας, όλες αυτές τις ώρες που ξοδεύεται στο web, τώρα μπορείτε να το καταφέρετε με 3 μόλις κλικ. Η διαδικασία είναι απλή.

– Στην μπάρα διευθύνσεων του Chrome 10 και αφού έχετε κλείσει όλα τα sites και ό,τι δουλειά κάνετε, γράφετε about:flags
– Θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ μόνο σε τρεις: GPU Accelerated Compositing, GPU Accelerated Canvas 2D, Web Page Prerendering
– Κλείστε και ανοίξτε ξανά τον Chrome 10

Στην πραγματικότητα μόλις δώσατε άδεια στον Chrome να χρησιμοποιεί την GPU αντί για την CPU του υπολογιστή σας. Πρακτικά επιτρέψατε στο software να χρησιμοποιεί ένα ξεχωριστό chip (GPU) που είναι φτιαγμένο για να διαχειρίζεται αυτού του είδους τις δουλειές, αντί για την “γενικής χρήσης” CPU. Παράλληλα επιτρέψατε στον Chrome 10 να προετοιμάζει τις σελίδες που είναι πιθανό να δείτε έτσι ώστε όταν πατήσετε την συγκεκριμένη διεύθυνση, η σελίδα να εμφανιστεί αμέσως αντί να φορτώσει βήμα – βήμα.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα και όπως λέει και το Google στον Chrome 10: WARNING These experimental features may change, break, or disappear at any time. We make absolutely no guarantees about what may happen if you turn one of these experiments on, and your browser may even spontaneously combust. Jokes aside, your browser may delete all your data, or your security and privacy could be compromised in unexpected ways. Please proceed with caution”.

Όσοι τολμήσουν αφού έχουν κάνει πρώτα backup, θα διαπιστώσουν ότι η εμπειρία του browsing μόλις βελτιώθηκε κατά τρία κλικ. Μπορεί το hardware acceleration να κάνει δουλειά αλλά το rendering των σελίδων από πριν είναι απλά απίστευτο feature.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σε Windows 7 64bit με εξαπυρηνο AMD,8GB Ram και καρτα γραφικων ΑTIHD5570 δεν ειδα καμια εμφανη διαφορα.Που μπορω να το καταλαβω?

  • Δούλεψε το λίγο, άσε να μάθει τι sites χρησιμοποιείς και πήγαινε ξανά στα sites που είχε επισκεφθεί πριν από λίγο

 2. Το δευτερο δε το βρισκω που ειναι? κανα screenshot παιζει?

 3. απο κάτω μου βγαζει απευθειας το print preview μηπως το αφαιρεσαν?

  • Δεν είναι με την σειρά που φαίνονται στο screenshot οι αλλαγές για αυτό και έχουν γραφτεί τα ονόματα των επιλογών στο posts και έχουν τονιστεί με κόκκινο περίγραμμα GPU Accelerated Compositing, GPU Accelerated Canvas 2D, Web Page Prerendering

 4. μια ερώτηση.στο laptop που έχει INTEL καρτα γραφικών(ενσωματιμένη δηλαδή) προτείνονται τα παραπάνω?

  • Γενικά αν πετάς στην GPU δουλειά που κάνει η CPU είναι καλό.. τώρα το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα specs και την δύναμη της GPU. Οι Intel HD τελευταίας γενιάς είναι μια χαρά

 5. Εγώ από την άλλη μεριά, μετά το update σε έκδοση 10 ενίοτε παρατηρώ διάφορα προβλήματα στο σερφάρισμα και στην φόρτωση διαφόρων site – και στο pestaola παρατήρησα πως δεν φορτώνει σωστά κάποιες φορές. Να σημειώσω πως χρησιμοποιώ την έκδοση για mac εγκατεστημένη στο Air 13.3″ late 2010. Με την 9 έκδοση όσο θυμάμαι δεν είχα τέτοια “προβλήματα”..

Top

Show Buttons
Hide Buttons