Κινεζική απόβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες από Huawei και Xiaomi

by George Polyzos • On 19-12-2017 • AT 1:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρείται, και βάσει αποτελεσμάτων είναι, ένα «προνομιακό» πεδίο δράσης για την Apple, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα smartphones.

Ωστόσο, πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg θεωρεί ότι ενδέχεται να πράγματα να αλλάξουν καθώς δύο νέοι παίκτες πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους: η Huawei και η Xiaomi. Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι κινεζικές Huawei Technologies και Xiaomi βρίσκονται σε συνομιλίες με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους των ΗΠΑ ώστε τα smartphones-ναυαρχίδες των δύο εταιρειών να βρουν το δρόμο τους για την αμερικανική αγορά από το 2018.

Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα κατά το ήμισυ όταν ο Richard Yu, πρόεδρος του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, επιβεβαίωσε ότι «η παρουσία της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί δραματικά εντός του 2018». Αξίζει να αναφερθεί ότι η Huawei διαθέτει ήδη συσκευές χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ, αλλά όχι μέσω των δικτύων των παρόχων. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται τα δίκτυα μεταπωλητών όπως οι αλυσίδες Amazon, Walmart, Best Buy κλπ.

«Θα πουλάμε συσκευές-ναυαρχίδες στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω των τηλεπικοινωνιακών παρόχων τον επόμενο χρόνο», ήταν η δήλωση του Richard Yu ο οποίος συμπλήρωσε «πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε αξία τόσο στους παρόχους όσο και στους καταναλωτές με καλύτερα προϊόντα, περισσότερη καινοτομία και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης». Η πρώτη συσκευή που θα αφιχθεί στις ΗΠΑ θα είναι το Mate 10, με πρόσθετες συσκευές να ακολουθούν εντός του έτους, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του CES.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei αντιμετώπιζε περιορισμούς στη διάθεση εξοπλισμού δικτύωσης στην αμερικανική αγορά καθώς υπήρχε ο φόβος ότι αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες για την υποκλοπή δεδομένων και διεξαγωγή ηλεκτρονικής κατασκοπείας. Αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν από το 2012.

Παράλληλα, υπάρχουν και τεχνικοί περιορισμοί καθώς οι αμερικανικές Sprint και Verizon χρησιμοποιούν δίκτυα CDMA κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στον εξοπλισμό των συσκευών ώστε να καταστούν συμβατά. Εάν αυτό δεν γίνει, ενδεχομένως η Huawei να αρκεστεί στη συνεργασία μόνο με τις T-Mobile και AT&T.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons