Η Κίνα βλέπει το Android ως απειλή, δεν εμπιστεύεται το Google

by Stefanos Kofopoulos • On 05-03-2013 • AT 10:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Κίνα βλέπει το Android ως απειλή, δεν εμπιστεύεται το Google

Η Κινεζική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται το Android, ούτε το Google. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με αρνητική διάθεση απέναντι στο Android. Όλοι αναμένουν τις εξελίξεις και πως θα αντιδράσει το Google.

Το Υπουργείο δεν μάσησε τα λόγια του. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κίνα εξαρτάται από το Android σε βαθμό που προκαλεί ανησυχία. Παρά την open source φύση του κώδικα λειτουργικού, το Google ελέγχει πλήρως τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάπτυξη του Android. Φαίνεται μάλιστα ότι οι Κινέζοι δεν εμπιστεύονται καθόλου το Google που με τις αλλαγές που κάνει στο Android υπονομεύει Κινεζικές εταιρείες.

Κινα εναντιον Android. Η δευτερη φαση της διαμαχης με το Google

Η αναφορά μάλλον έχει να κάνει με την αλλαγή των όρων χρήσης στο Android ώστε να σταματήσει το Ali Baba και την δημιουργία και διάθεση του Aliyun OS. Οι Κινέζοι φαίνεται πως δεν το πήραν πολύ καλά.

Μπορεί το Υπουργείο να προειδοποιεί το Google η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι η ανάπτυξη των smartphone στην Κίνα οφείλεται σε μεγάλο στο Android. Ακόμα και Κινεζικές εταιρείες όπως η ZTE και η Huawei πουλάνε smartphone με Android σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Η Κινεζική κυβέρνηση μέσα από το white paper, δεν ξεχνά να αναφέρει και κάτι ακόμα. Ότι οι εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους εναλλακτική λύση που φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός των συνόρων της Κίνας.

Είναι πιθανό η Κινεζική κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο και να δυσκολέψει την χρήση Android στην χώρα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που Google και Κίνα έρχονται αντιμέτωποι σε ό,τι αφορά υπηρεσίες και προϊόντα του Google στην Κίνα. Πριν από περίπου 3 χρόνια, η Κινεζική κυβέρνηση έκλεινε υπηρεσίες του Google για μερικές ώρες μέχρι το Google να βρει τρόπο να τις επαναφέρει online.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons