Η Κίνα στο διάστημα ξανά

by Stefanos Kofopoulos • On 24-10-2007 • AT 5:51 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

China Launches first Lunar Probe

Σήμερα η Κίνα εκτόξευσε το πρώτο της probe για την παρατήρηση της Σελήνης, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την ολοκλήρωση του 10ετούς στόχου που δεν είναι άλλος από την προσελήνωση. Το Chang’e 1 probe εκτοξεύθηκε από το Xichang στις 6 το απόγευμα και μετά από ένα σύντομο ταξίδι για ρυθμίσεις των οργάνων του, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι για περίπου ένα χρόνο.

Οι πρώτες φωτογραφίες θα φτάσουν στα τέλη Νοεμβρίου μέσα από τις στερεοσκοπικές κάμερες και τα φασματόμετρα ακτίνων Χ για την τρισδιάσταση [3D] απεικόνιση της επιφάνειας της Σελήνης και της μελέτης της Σεληνιακής σκόνης. Φυσικά αν όλα αυτά πάνε καλά, η Κίνα έμμεσα αποδεικνύει ότι έχει την τεχνολογία και τεχνογνωσία ώστε να κερδίσει χρήματα από επενδυτές που πιθανότατα να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την Κινεζική πλατφόρμα για τις εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Η απορία μου είναι η εξής: Η επιφάνεια της Σελήνης έχει χαρτογραφηθεί και φωτογραφηθεί τόσες φορές που καταντάει αηδία να διαβάζω ότι μια ολόκληρη αποστολή θα πάει να κάνει το ίδιο πράγμα και θα συνεχίσει με νέες εκτοξεύσεις για να μαζέψει χώμα και πέτρες από την επιφάνεια του φεγγαριού. Τί στο καλό γίνεται εκεί πάνω που οι Ρώσσοι και Αμερικανοί δεν λένε στους Κινέζους και στους Ιάπωνες;

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που λες στο τέλος, όντως εγείρει πολλές αμφιβολίες… Τι υπάρχει εκεί πάνω Αμερικάνοι και Ρώσοι το κρατάνε κρυφό από Κινέζους και Ιάπωνες, την ίδια στιγμή που οι τελευταίοι ξοδεύουν άπειρα χρήματα για να πάνε να το δουν με τα μάτια τους?

  2. Τί είναι το “probe”;

  3. @Άγγελος: Δεν έχω ιδέα γιατί κάνουν συνέχεια τα ίδια πράγματα. Ίσως υπάρχουν συνθήκες που απαγορεύουν την ανταλλγή πληροφοριών ή κάτι άλλο. Ίσως οι νέες κάμερες και όργανα κάθε χρόνο να γίνονται καλύτερα ώστε να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση.

    @Νίκος Νικολάου: Θα το έλεγα ρομποτικό όχημα / αεροσκάφος. Δες και εδώ

Top

Show Buttons
Hide Buttons