564 εκατομμύρια Κινέζοι στο internet, 800 εκατομμύρια μέχρι το 2015

by Stefanos Kofopoulos • On 15-01-2013 • AT 2:18 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

564 εκατομμύρια Κινέζοι στο internet, 800 εκατομμύρια μέχρι το 2015

Δεν είναι μόνο η οικονομία της Κίνας που μεγαλώνει κάθε χρόνο. Ο αριθμός των χρηστών που αποκτούν πρόσβαση στο internet μεγαλώνει επίσης και σήμερα μετράει 564 εκατομμύρια χρήστες. Κάτι παραπάνω από ολόκληρο πληθυσμό της Ευρώπης και κάτι λιγότερο από τον διπλάσιο πληθυσμό της Αμερικής.

800 εκατομμυρια Κινεζοι online το 2015

Το μισό δισεκατομμύριο Κινέζων με πρόσβαση στο internet αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το γνωστό πλέον China Firewall λογοκρίνει μεγάλο μέρος αυτού που εμείς στις δυτικές χώρες γνωρίζουμε ως web και internet. Οι Κινέζοι βλέπουν αυτό που τους επιτρέπεται να δουν. Προφανώς υπάρχουν τρόποι για να παρακαμφθεί το “firewall” αλλά σίγουρα δεν είναι γνωστοί σε μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Από τα 564 εκατομμύρια τα 51 εκατομμύρια των χρηστών προστέθηκαν μέσα στο 2012, δηλαδή περίπου 10% αύξηση για το συνολικό αριθμό χρηστών. Η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιεί το internet και το web μέσα από smartphones και tablets. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 420 εκατομμύρια Κινέζων να σερφάρουν από WiFi, κινητά και tablets ή περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των χρηστών internet.

Δεν είναι τυχαίο γιατί όλες οι μεγάλες εταιρείες σκοτώνονται για να μπουν στην Κινεζική αγορά και γιατί η Apple πούλησε δύο εκατομμύρια iPhone 5 σε ένα Σαββατοκύριακο. Η αγορά είναι τόσο μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί στα 800 εκατομμύρια χρηστών μέχρι το 2015, άρα πάνω από 500 εκατομμύρια mobile χρηστών που θέλουν smartphones και tablets για να σερφάρουν.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Κίνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πραγματικά σε οικονομικό οργασμό έτσι; Είναι τόσο μεγάλη η πίτα της αγοράς που και άσχετος να είσαι μπορείς να κερδίσεις πολλά απο ένα απλό και μικρό startup. Το θέμα είναι να είσαι εκεί…

    Σκέφτομαι την ημέρα που η Κίνα θα μπεί στο πραγματικό Internet.. ε ρε γλέντια.. :)

    • Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο αυτό, για πολιτικούς αλλά και για τεχνικούς λόγους. Το internet στην Κίνα είναι αργό ως πολύ αργό

      • Συμφωνώ για το πρώτο, όμως για το δεύτερο πιστεύω πως μπορούν να κάνουν θαύματα οι Κινέζοι. :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons