Η Κίνα επιμένει στην θανατική ποινή

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2008 • AT 4:19 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

death penalty chair

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Beijing, Κινέζος δικαστής δηλώνει ότι η θανατική ποινή βοηθάει στην διατήρηση της τάξης και η Κίνα δεν μπορεί να ακολουθήσει το παγκόσμιο trend που θέλει την κατάργηση της.

Τα νούμερα που δίνουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις για τις ετήσεις δολοφονίες εξαιτίας της θανατικής ποινής διαφέρουν πολύ (1.000 – 10.000) αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί αυτό που IMHO μετράει είναι η ιδέα και το πιστεύω πίσω από την θανατική ποινή που σκοπό έχει να τιμωρήσει δολοφόνους, έμπορους ναρκωτικών, οικονομικά εγκλήματα, την διαφθορά κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η φράση που χρησιμοποιείς “το παγκόσμιο trend” είναι το λιγότερο άστοχη.

 2. @doxaras: Γιατί είναι άστοχη.. δες και το via link

 3. Τουλάχιστον βάλε τη λέξη trend σε “…”

 4. @Angel: Δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί.. η λέξη ως λέξη ή το νόημα της;

 5. Ως προς το νόημα της εννοείται.

 6. Πέρα από τα νοήματα η ουσία είναι μία: η Κίνα πήρε την Ολυμπιάδα ενώ δεν έχει βρει λύση σε σημαντικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των “Αθανάτων” πρέπει να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον…

 7. @Angel: Μα trend σημαίνει τάση..

  @DrTeddy: Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος του post

 8. Μην ξεχνατε οτι και εδω εγινε μια μαζικη δολοφονια αδεσποτων σκυλων πριν την ολυμπιαδα. Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι το ιδιο γιατι αν ειναι βαρβαρο να σκοτωνεις εναν δολοφονο ειναι 10φορες πιο βαρβαρο να σκοτωνεις ενα αθωο ζωο.

 9. @RooF: Για δώσε link για αυτό

 10. Όπως και να χει, στις μέρες μας η θανατική ποινή δεν 8α έπρεπε να υπάρχει και αυτό συνιστά μεγάλη αντίφαση των όλων γεγονότων.

Top

Show Buttons
Hide Buttons