Ο μπλε στρατός της Κίνας, κυβερνοπόλεμος για κάθε ενδεχόμενο

by Stefanos Kofopoulos • On 30-05-2011 • AT 10:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ο μπλε στρατός της Κίνας, κυβερνοπόλεμος για κάθε ενδεχόμενο

Είναι η πρώτη φορά που η Κινεζική κυβέρνηση παραδέχεται ότι δραστηριοποιείται στον κυβερνοπόλεμο και μάλιστα με ειδικό τμήμα στρατού. Μια ομάδα 30 επίλεκτων στρατιωτών που απαρτίζουν τον μπλε στρατό, είναι η δύναμη της Κίνας στον χώρο του internet και στην οποιαδήποτε απειλή είναι πιθανό να αντιμετωπίσει η χώρα. Οι Κινέζοι διαβεβαιώνουν ότι ο σκοπός ύπαρξης του μπλε στρατού δεν είναι παρά αμυντικός. Σύμφωνα με τον Xu Guangyu

“The internet has no boundaries, so we can’t say which country or organisation will be our enemy and who will attack us. The Blue Army’s main target is self-defence. We won’t initiate an attack on anyone”

Προφανώς η αλήθεια μπορεί αν βρίσκεται κάπου στην μέση, ειδικά μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε το Google και πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες πριν από 1 χρόνο περίπου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Google έδειξε ουσιαστικά συμμετοχή ομάδων με πόρους και τεχνογνωσία που κανένας δεν θα μπορούσε να διαθέσει μόνος του. Αν ο μπλε στρατός αμύνεται ή επιτίθεται, πότε και σε ποιον η ιστορία θα το κρίνει, τουλάχιστον το κομμάτι αυτής που δεν έχει διαγραφεί από το internet. Για την Κίνα πάντως η παραδοχή εμπλοκής σε κυβερνοπόλεμο είναι σημαντική υπόθεση.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons