Χημικά αντί για νερό

by Stefanos Kofopoulos • On 11-09-2007 • AT 11:48 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

sexy woman extinguisher

Πριν από μερικά χρόνια, παρακολούθησα κάποιο ντοκιμαντέρ με θέμα την κατάσβεση πυρκαγιών σε βιομηχανικούς χώρους όπως εργοστάσια, διυλιστήρια κλπ. Περιέγραφαν πως σε αρκετές περιπτώσεις η θερμοκρασία της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη που η ρίψη νερού όχι μόνο δεν σβήνει την φωτιά αλλά την βοηθά να εξαπλωθεί. Αυτό γιατί το νερό λόγω υψηλών θερμοκρασιών διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο που ουσιαστικά τροφοδοτούν με καύσιμο τις φλόγες. Εκεί λοιπόν λαμβάνουν δράση τα χημικά που βοηθούν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς σε πολύ σύντομο χρόνο.

Αναρωτιέμαι αν χρησιμοποιούνται χημικά στις πυρκαγιές στα δάση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον ή το κόστος είναι μεγάλο; Οι πυροσβεστήρες ξηρού τύπου στα γραφεία μπορούν να σβήσουν μια πυρκαγιά σε δάσος; Η χρήση χημικών περιορίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές ή όχι; Έχετε γνώση;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μόνο που τον πυροσβεστήρα τον κρατάει η γοητευτική βυζ*ρού που παραθέτεις, αυτό είναι ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος όχι μόνο να μην σβήσει η φωτιά αλλά να φουντώσει ακόμα πιο πολύ.!!!

    Ανάβεις φωτιές
    Ανάβεις, κι όλα τα καις

  2. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στις πυρκαγιές τα αεροπλάνα PZL(εκείνα τα παλιά που είναι και ραντιστικά) ρίχνουν ποσότητες επιβραδυντικού υγρού .

  3. Στο Ε της Ελευθεροτυπίας, είχα διαβάσει (στο άρθρο για τους πιλότους των Canadair), ακριβώς αυτό που υποστηρίζεις. Έλεγαν μάλιστα οι πιλότοι πως πρέπει να ρίξουν από συγκεκριμένο ύψος το νερό (δεν ρίχνουν χημικά προφανώς), γιατί από πολύ ψηλά το νερό διασπάται και λειτουργεί ως καύσιμο όπως αναφέρεις, ενώ από πολύ χαμηλά είναι σα να ρίχνεις ένα ποτήρι νερό στη μέση της πυρκαγιάς.

  4. Μάλλον κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά -τα χημικά- που δεν τα επιλέγουν. Θα μου πείς, πιο μεγάλη απο αυτή που ήδη έγινε; ΄

    Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons