Η πιο βαρετή δουλειά στο blogging

by Stefanos Kofopoulos • On 05-07-2007 • AT 1:08 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

stamatis spam comment

Ένα από τα πράγματα που έχει αρχίσει να με κουράζει τρομερά στο blogging είναι ο έλεγχος της λίστας του Akismet για false positive spam σχόλια. Παράλληλα με την αύξηση στην επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί τρομέρα και το μέγεθος εισερχόμενου spam. Κατά μέσο όρο το pestaola.gr λαμβάνει περίπου 1100 spam σχόλιο τα οποία πρέπει να κοιτάξω μήπως κάποιο σχόλιο θεωρεί spam κατά λάθος.

Η αρχιτεκτονική του Akismet του επιτρέπει να μαθαίνει συνεχώς ποια σχόλια είναι spam ή ποιά δεν είναι και να ανταποκρίνεται γρήγορα σε ενδεχόμενες εξάρσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο σχόλιο ξεφύγει 2-3 φορές ως false positive είναι πολύ πιθανό ότι στο μέλλον θα χαρακτηριστεί ως spam.

Δεν ξέρω πως δουλεύει ακριβώς ο αλγόριθμος αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, η συνεργία του Akismet ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλοι μοιραζόμαστε ένα μικρό μέρος της ευθύνης για τα false positive. Προσωπικά, προσπαθώ να ελέγχω 3-4 σελίδες στο queaue πριν πατήσω το Delete All, αρκετές φορές την ημέρα. Τελευταία όμως μερικά από τα ονόματα έχουν ελληνοποιηθεί και αυτό με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω να κοιτάω σελίδες με spam σχόλια ψάχνοντας να ανακαλύψω το false positive που δεν είναι εκεί σχεδόν ποτέ. Όταν σταματήσω θα σας ενημερώσω. Προς το παρόν, αυτή η δουλειά είναι βαρετή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς (για σένα) είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτό…

  2. @ngel: Δυστυχώς… έχω προτείνει μια λύση που μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση αλλά θα δείξει τι μπορεί να γίνει.

  3. Αναμένουμε λοιπόν ;)

  4. I hate spam…

  5. άπειρα spam!

Top

Show Buttons
Hide Buttons