Οι αλλαγές ονομάτων που ετοιμάζει η Apple στα iPhones του 2018

by George Polyzos • On 26-04-2018 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως είθισται, η Apple θα παρουσιάσει τη νέα της γκάμα συσκευών smartphone με τις φήμες να θεωρούν ότι αυτή η νέα γκάμα θα περιλαμβάνει τρεις συσκευές.

Τα έως τώρα δημοσιεύματα και οι εκτιμήσεις των αναλυτών θεωρούν ότι οι τρεις συσκευές iPhone θα βασίζονται σχεδιαστικά στο iPhone X, με τα δύο εξ αυτών να υιοθετούν οθόνες τεχνολογίας OLED και την τρίτη συσκευή να υιοθετεί οθόνη τεχνολογίας LCD. Αυτό το οποίο δεν έχει «ξεκαθαριστεί» έως τώρα είναι τα ονόματα τα οποία θα λάβουν οι εν λόγω συσκευές.

Η LCD έκδοση του επόμενου iPhone λογικά θα είναι η φθηνότερη της σειράς ενώ θα πρέπει να θεωρείται διάδοχος του iPhone 8. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται απίθανο η συσκευή να ονομαστεί iPhone 8s ή iPhone 9. Στην περίπτωση των δύο OLED μοντέλων τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω της άμεσης συγγένειας με το iPhone X.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το iPhone X προφέρεται «δέκα» μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε ένα πιθανό iPhone 10 και ένα iPhone X. Ο αναλυτής της Guggenheim, Robert Cihra, σε σημείωμά του το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Apple Insider θεωρεί ότι ο ευκολότερος τρόπος να ξεκαθαρίσει η Apple την κατάσταση είναι να αποσύρει τα νούμερα σαν συνοδευτικά των συσκευών iPhone.

«Θεωρούμε ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει την επερχόμενη σειρά συσκευών για να αλλάξει το μοτίβο κωδικοποίησης για τις συσκευές iPhone» αναφέρει ο Cihra, για να συμπληρώσει ότι θεωρεί ως πιθανότερο το LCD iPhone να ονομαστεί απλά «iPhone». Αντίστοιχα, τα πιο high-end μοντέλα θα διατηρήσουν τον χαρακτηρισμό X, ώστε να ονομαστούν iPhone X και iPhone X Plus.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Apple Insider, η παραπάνω εκτίμηση έχει λογική καθώς είναι κάτι που η Apple έχει ήδη υιοθετήσει με τα προϊόντα της σειράς MacBook. Προφανώς η διαφοροποίηση ανάμεσα σε μοντέλα θα μπορεί να γίνεται με την αναφορά της χρονιάς ή της αρίθμηση της «γενιάς». Ανάλογη ήταν η διακύμανση στην κωδικοποίηση των συσκευών iPad της Apple: αρχικά ήταν απλά το «iPad», μετά ήρθε το «iPad 2», ύστερα ήρθαν τα «Νέο iPad», «iPad Air» κλπ., πριν η εταιρεία καταλήξει πάλι στον όρο iPad.

Εάν τα παραπάνω επαληθευτούν η Apple θα παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο τις εξής συσκευές: iPhone X, iPhone X Plus, iPhone, iPhone SE και ενδεχομένως όσα από τα παλαιότερα μοντέλα επιλέξει να συνεχίσει να προωθεί στην αγορά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons