Πώς να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 7

by dtonias • On 28-05-2012 • AT 2:19 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Πώς να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 7

Ένα από τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν οι χρήστες των Windows είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης και παραμετροποίησης του λειτουργικού στα μέτρα και την αισθητική του καθενός. Η Microsoft δίνει αρκετές επιλογές σε κάθε έκδοση του λειτουργικού για αλλαγή χρωματισμών και θεμάτων μέσα από τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης. Ωστόσο, αμέτρητες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών αλλά και “registry hacks” υπόσχονται να ταιριάξουν ακόμη περισσότερο την εμφάνιση του λειτουργικού στην προσωπική σας αισθητική.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την αλλαγή του φόντου της οθόνης σύνδεσης των Windows 7 για την οποία δε θα βρείτε κάποια αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις του συστήματος. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές ή χειρωνακτικά μέσω της registry των Windows.

Δείτε παρακάτω πώς να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης των Windows 7 με τους δύο αυτούς τρόπους.

Αν οι αλλαγές στη registry των Windows δεν είναι το δυνατό σας σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές που κυκλοφορούν δωρεάν για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αφού μέσα από ένα εύκολο μενού μπορείτε να επιλέξετε το φόντο που επιθυμείτε και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Δύο από τις πιο γνωστές εφαρμογές είναι το LogonStudio της εταιρείας Stardock και το Logon Changer for Windows 7 από την ιστοσελίδα Tweaks.com.

POST TITLE GOES HERE

Από την άλλη μεριά, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης των Windows χειρωνακτικά μέσω της registry, χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα.

Για να ανοίξετε τη registry των Windows 7 πληκτρολογήστε regedit στην περιοχή αναζήτησης του μενού Έναρξη ή διαφορετικά στο παράθυρο της Εκτέλεσης (Run) και πατήστε Enter. Ενδεχομένως να χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να προχωρήσετε.

POST TITLE GOES HERE

Αν και οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσετε στα παρακάτω βήματα δεν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ωστόσο πριν προχωρήσετε καλό θα ήταν να κρατήσετε το αντίστοιχο backup της registry σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Αρχικά, ακολουθήστε τη διαδρομή: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background.

Διαφορετικά, μπορείτε να μεταβείτε ακόμα πιο γρήγορα στην ίδια τοποθεσία, πατώντας δεξί κλικ στο φάκελο HKEY_LOCAL_MACHINE και επιλέγοντας Αναζήτηση (Find) από το μενού που θα εμφανιστεί. Έπειτα, στην περιοχή αναζήτησης πληκτρολογήστε OEMBackground και πατήστε στο κουμπί Εύρεση επόμενου (Find next).

POST TITLE GOES HERE

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η εγγραφή OEMBackground θα χρειαστεί να τη δημιουργήσετε πατώντας δεξί κλικ, επιλέγοντας Δημιουργία (New) – Τιμή DWORD (DWORD value) πληκτρολογώντας το αντίστοιχο όνομα.

Έπειτα, πατήστε διπλό κλικ στην εγγραφή OEMBackground, για να εμφανίσετε τις ιδιότητες της, και αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτεί η νέα τιμή που ορίσατε και κλείστε τον registry editor.

POST TITLE GOES HERE

Αμέσως μετά, ανοίξτε ένα παράθυρο του Windows Explorer, πληκτρολογήστε τη διαδρομή %windir%\system32\oobe στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter για να μεταφερθείτε στην τοποθεσία.

POST TITLE GOES HERE

Εδώ, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο με το όνομα info και έπειτα, μέσα στο νέο φάκελο, δημιουργήστε ένα φάκελο με το όνομα backgrounds. Ενδεχομένως, οι δύο αυτοί φάκελοι να υπάρχουν ήδη από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Στο φάκελο backgrounds επικολλήστε το φόντο της επιθυμίας σας, το οποίο θα πρέπει να μετονομάσετε σε backgroundDefault.jpg, να είναι μεγέθους μικρότερου των 245 ΚΒ και της μορφής .jpg. Επίσης, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν το φόντο που επιλέξατε να ταιριάζει πλήρως στις διαστάσεις της οθόνης του υπολογιστή σας.

POST TITLE GOES HERE

Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο της σκιάς που εμφανίζεται στο κουμπί και το κείμενο της οθόνης σύνδεσης για να ταιριάζει καλύτερα με το εκάστοτε φόντο. Αφού μεταφερθείτε στην τοποθεσία HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background, όπως προηγουμένως, δημιουργήστε μία νέα τιμή DWORD με το όνομα ButtonSet.

POST TITLE GOES HERE

Στη νέα εγγραφή που δημιουργήσατε δώστε την τιμή 0 για ελαφριά σκιά, 1 για σκούρη σκιά ή 2 για να αφαιρέσετε τη σκια.

Αυτό ήταν!

Το νέο σας φοντο είναι έτοιμο. Αποσυνδεθείτε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε το αποτέλεσμα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Oldie but Goldie trick. :)

  2. ωραία μαγκιά, μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ αυτή την φωτογραφία

  3. Paidia Gia megaliteri analisi uparxei auti I fotografia? Euxaristw

  4. Μπράβο, όλα τα ποστ σου είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα!

  5. Πολύ καλός!!! Συνέχισε έτσι!

  6. Ευχαριστώ φίλε μ να σαι καλά

  7. Δε θα λειτουργήσει το registry tweak

  8. Εχμ… Υπαρχει και το προγραμμα TweaksLogon που απλα διαλεγεις την εικονα…

    • Όπως και δεκάδες ακόμα προγράμματα για την ίδια δουλειά. Ενδεικτικά αναφέρομαι σε δύο από αυτά, παραπάνω, αν δε το πρόσεξες. :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons