Η ιστορία του Chanel No5

by Stefanos Kofopoulos • On 18-06-2007 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Chanel No5 perfume

Πίσω στο χρόνο, κάπου εκεί κοντά στο 1920 η Coco Chanel αποφασίζει να δώσει στις γυναίκες ένα ξεχωριστό, τεχνητό άρωμα αποτέλεσμα σχεδιασμού και σύνθεσης όπως ακριβώς και οι δημιουργίες της. Η Coco ήθελε το άρωμα να είναι τεχνητό, σε αντίθεση με την τάση της εποχής στην βιομηχανία αρωμάτων ενώ παράλληλα ζήτησε να αντικατοπτρίζει την μοναδική και ταυτόχρονα αφηρημένη προσωπικότητα της. Ήθελε ένα άρωμα που θα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο τις γυναίκες.

Από τα 6 αρώματα [No1, 2, 3 … No6] που κατασκευάστηκαν η Coco επέλεξε το πέμπτο και έτσι γεννήθηκε το Chanel No5 που εκτός από το ιδιαίτερο άρωμα απέκτησε και περίεργα ξεχωριστό μπουκάλι για τα standards της εποχής. Λέγεται ότι το άρωμα είναι το αποτέλεσμα συνδυασμού 80 διαφορετικών τεχνητών και φυσικών αρωμάτων.

Η Chanel άρχισε να διαθέτει το No5 δωρεάν σε φίλες και σε πολύ καλούς πελάτες στις αρχές του 1921. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει με την εισαγωγή του αρώματος στην Αμερική και την σύνδεση του με την Marilyn Monroe που το 1953 δήλωσε ότι όταν κοιμάται το μόνο που φοράει είναι 2 σταγόνες Chanel No5.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons