Το Yahoo! έχει σοβαρότατο πρόβλημα!

by Stefanos Kofopoulos • On 15-05-2008 • AT 9:38 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

yahoo finance fading

Δυστυχώς επαληθεύεται η πρόβλεψη μου για την πορεία των πραγμάτων στο Yahoo!. O Carl Icahn προχωράει σε κινήσεις για να αντικαταστήσει το board του Yahoo! και με λίγα λόγια να κάνει την δουλειά της Microsoft με ένα πιο politically correct τρόπο. Το ανοιχτό γράμμα που έστειλε στο διοικητικό συμβούλιο του Yahoo! βρίσκεται εδώ αλλά το ζουμί της υπόθεσης είναι οι παρακάτω γραμμές.

 • during the last 10 days, I have purchased approximately 59 million shares and share-equivalents of Yahoo
 • I have formed a 10-person slate which will stand for election against the current board
 • I have sought antitrust clearance from the Federal Trade Commission to acquire up to approximately $2.5 billion worth of Yahoo stock.

Η δύναμη που δίνουν τα 59 εκατομμύρια μετοχών (όχι 50 όπως είχα γράψει το πρωί) είναι αρκετή για να δημιουργήσει μπελάδες και ουσιαστικά να αντικαταστήσει το υφιστάμενο Δ.Σ ώστε να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις. Αξίζει να περιμένουμε την επίσημη απάντηση αλλά και την αντίδραση του Google, τα αποτελέσματα από το πείραμα συνεργασίας στις διαφημίσεις και το γράμμα του Αμερικανικού νόμου απέναντι σε μια ενδεχόμενη συνεργασία Yahoo! – Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. χμμ, δεν κατάλαβα πολλά…μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί έγεινε με απλά λόγια ;;; :D

  thx :)

 2. Donald.iljazi, H Microsoft ήθελε να αγοράσει το Yahoo! προσφέροντας πολλά λεφτά. Το Yahoo! ή μερος αυτού ανέβασε την τιμή πολύ ψηλά και η Microsoft έκανε πίσω.

  Ο καπιταλισμός δίνει την δυνατότητα στους μετόχους να διώξουν το διοικητικό συμβούλιο, να το αντικαταστήσουν με άλλο αν κρίνουν ότι δεν λειτουργεί για το συμφέρον της εταιρίας. Έπαιζε το σενάριο να κάνει η Microsoft αυτή την κίνηση αλλά δεν προχώρησε.

  Τώρα έρχεται ο Carl Icahn που έχει αγοράσει 59 εκατομύρια μετοχές του Yahoo! ή αλλιώς 2.5 δις της αξίας και ως μεγαλομέτοχος λέει ότι θέλουν να φύγει το ΔΣ που έχετε τώρα γιατί δεν δουλεύει σωστά ώστε να υπερασπίσει τα λεφτά μου / επένδυση μου. Να ποιους προτείνω εγώ για νέο ΔΣ ώστε να πάει η εταιρεία καλά.

 3. ευχαρισω τίτανα, κατάλαβα :D

 4. ετσι είναι αυτά τα παιχνίδια , και πάνω απο πτόματα πατάνε άνετα ..

 5. Να μαθει να λεει ΟΧΙ στον Βασίλη

Top

Show Buttons
Hide Buttons