Το παράλληλο σύμπαν Carl Icahn και Ballmer

by Stefanos Kofopoulos • On 16-07-2008 • AT 5:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Jerry Yang and David Filo

Το Yahoo! αναμένει την 1η Αυγούστου για να εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο, ο Carl Icahn έχει κάνει την δική του πρόταση για αποχώρηση όλων και σύσταση Δ.Σ στα μέτρα του και φυσικά ο Ballmer δεν χάνει την ευκαιρία να υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση για να αποκτήσει τον έλεγχο του Yahoo!.

Όλα είναι καλά στο corporate παιχνίδι μετόχων και χρηματιστηρίου που το κέρδος δεν είναι αρκετό αλλά χρειάζεται να γίνουν match οι προβλέψεις αναλυτών της αγοράς με τα κέρδη των εταιρειών. Δυστυχώς φαίνεται ότι Carl Icahn και Ballmer βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν και σίγουρα δεν είναι μαζί.

Η τελευταία εξέλιξη στην εξαγορά του Yahoo! είναι η απόρριψη πώληση της εταιρείας με τον όρο που είχε θέσει ο Icahn για απόλυτο έλεγχο αυτής. Αυτό που είναι εκνευριστικό είναι με το joint proposal που υποτίθεται ότι έγινε από Microsoft και Icahn είναι το εξής:

  • Ανεπίσημα η Microsoft λέει ότι δεν υπήρχε joint proposal και ότι δεν απαιτούν τον έλεγχο του Yahoo! από τον Carl Icahn ως προϋπόθεση για την εξαγορά
  • Ο Carl Icahn λέει ότι πρόκειται για joint proposal, θέλει την απομάκρυνση του Δ.Σ αλλά όχι απαραίτητα την απομάκρυνση των managers από την εταιρεία

Αν πραγματικά πρόκειται να γίνει η εξαγορά και το Yahoo! δεν αποφασίσει να αυτοκαταστραφεί περισσότερο από αυτό που έχει καταφέρει μέχρι τώρα, αν ολοκληρωθεί η συνεργασία με το Google και πάρουν το πράσινο φως από την Αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού, η Microsoft και ο μεγαλομέτοχος Carl Icahn θα πρέπει να δείξουν ότι συμφωνούν σε κάτι, έστω και στα τυπικά για την πώληση. Η βιομηχανία της online αναζήτης και διαφήμισης χρειάζεται ταλέντο και αρκετές φωνές.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons