iPhone 4G και το πάρτι με την αστυνομία μόλις άρχισε στο σπίτι του Jason Chen

by Stefanos Kofopoulos • On 27-04-2010 • AT 12:22 am • 23 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

police bikes by MR38 on flickr

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα χρήματα έχει διάθεση να ξοδέψει ο Nick Denton είμαι σίγουρος όμως ότι δεν έχει 40 δισεκατομμύρια σε μετρητά όπως η Apple

Φαίνεται πως επιβεβαιώνεται το Η αστυνομία ασχολείται με το iPhone 4G και το πάρτι συνεχίζεται αφού την Παρασκευή και ενώ ο Jason Chen βρισκόταν εκτός σπιτιού, η αστυνομία της California με ένταλμα μπήκε στο σπίτι και προχώρησε σε κατάσχεση 4 υπολογιστών και 2 servers. Ο Chen ήταν ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στο βίντεο του Gizmodo με το iPhone 4G στο χέρι και εξηγούσε τι και πως. Μπορεί o Gaby Darbyshire, COO του Gawker Media LLC, της εταιρείας πίσω από το Gizmodo να θεωρεί ότι το ένταλμα για την απομάκρυνση των υπολογιστών του Chen δεν είναι έγκυρο, αυτό όμως δεν εμπόδισε (αν ισχύει το επιχείρημα του Darbyshire) την αστυνομία να πάρει τους υπολογιστές.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το iPhone που είχε στα χέρια του το Gizmodo όντως πρόκειται για αυθεντικό πρωτότυπο και μάλιστα πολύ κοντά στο τελικό προϊόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει η Apple τον Ιούνιο του 2010. Παράλληλα, η Apple διατηρεί χαμηλούς τόνους και δεν προχωραεί σε ανακοινώσεις. Είναι η αστυνομία αυτή που έδρασε και φαίνεται, προφανώς μετά από καταγγελία της Apple.

Ο Steve Jobs θέλει να περάσει ένα απλό και πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Μην παίζετε μαζί μου, μην παίζετε με την Apple γιατί θα χάσετε. Ο Jobs έχει τα χρήματα και τον εγωισμό να προχωρήσει μέχρι τέλους αυτή την υπόθεση ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον. Ό,τι γίνεται τώρα δεν αφορά το παρόν αλλά μελλοντικά leaks και παρόμοιες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα η Apple θέλει να κόψει τον αέρα από όσους θέλουν να πληρώσουν πολλά περισσότερα από $5000 για να αποκτήσουν ένα leaked προϊόν της Apple. Big news scoop. Big Apple trouble.

Update: Ενδιαφέρον έχει το Next Question: Are The Police After Gawker Or The Person Who Took The iPhone?

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τους λυπάμαι από τώρα… Που πάτε ρε με τέτοια οικονομικά μεγέθη, ( apple) και χαρακτήρες, (steve). Εννοώ λίγο πολύ πως έπρεπε να το σκεφτούν 2 φορές πριν το αποκαλύψουν…

  • Ήταν τρελή είδηση και νέο αλλά φαίνεται ότι τώρα θα πληρώσουν και παράλληλα θα φανεί αν οι bloggers έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους δημοσιογράφους στην Αμερική ή όχι

 2. Λες και βλέπω surreal Dali! Γουστάρω!

 3. Στέφανε είμαι της άποψης πως δυστυχώς και σε αυτή την ιστορία θα μιλήσει το χρήμα….. Κρίμα πάντως για τον blogger…

  • Τί εννοείς;

   Καλά ο Denton έχει πολλά λεφτά για να αγοράσει άλλους τόσους υπολογιστές στον Chen αλλά δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Εννοώ εδώ παίζονται έννοιες, δικαιώματα, μελλοντικές αποκαλύψεις ή όχι κλπ

 4. Εννοώ πως η apple με το χρήμα που έχει πρώτον θα κοιτάξει να χτυπήσει όσο μπορεί το συγκεκριμένο site, όχι μόνο οικονομικά αλλά και γενικότερα, αλλά θα προσπαθήσει να φιμώσει παρόμοια περιστατικά… Αποκαλύψεις συσκευών κ.α.

 5. Η apple ξέρει το συμφέρον της και δεν πρόκειτε να χτυπήσει site τύπου gizmodo που θα της φέρουν χιλιάδες πελάτες μόνο και μόνο από posts που παρουσιάζουν τα προϊόντα της, πόσο μάλλον με διαφήμιση.

  Και τι έγινε, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, η αποκάλυψη έγινε, τρέχα γύρευε τώρα :)
  Και αν τους ξαναδωθεί ευκαιρία να αποκαλύψουν κάποιο προϊόν που δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά θα το κάνουν.

  • Αν δεν το κατάλαβες πήγαν σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης δεν ήταν μέσα, πήραν υπολογιστές και είχαν ένταλμα για αυτό. Α ναι το σπίτι άνηκε στον Jason Chen που είναι ο Editor του Gizmodo ή αλλίως το Νο2 ή σχεδόν Νο1.5 στο blog.

 6. Εντάξει και το παλικάρι στο Gizmodo δουλεύει. Το μεγαλύτερο τεχνολογικό blog στον κόσμο. Λέτε να μην έχει και αυτό δικηγόρους από πίσω;;

  P.S: Στέφανε έχεις κάνει ένα ορθογραφικό. Δεύτερη παράγραφος, προ-τελευταία σειρά “….. ανακοινώσει …..” λογικά ήθελες να γράψεις ανακοίνωση

  • Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Είναι αυτός που είναι στο blog και ο Denton του Gawker έχει δικηγόρους αλλά η καταγγελία έγινε και η αστυνομία πήρε τους υπολογιστές χωρίς πολλά – πολλά, χωρίς να σκεφτεί η Apple πριν κάνει την καταγγελία τύπου “α μην τον πειράξουμε το παιδί γιατί θα γράψει κάτι κακό για εμάς” κλπ.

   Για ητν ιστορία, το σκηνικό έγινε την Παρασκευή και το θέμα το έβγαλαν τώρα. Κάτι παίζει εδώ.

 7. ότι και να έγινε πάντως, η Apple δέχτηκε τεράστια “σφαλιάρα” με το “χαμένο” iPhone..

  ίσως αυτό που πείραξε περισσότερο ότι κάποιος προσπάθησε να σπάσει τα νεύρα του Steve και φυσικά ο stevakos δεν το άφησε έτσι.

  • Έχασαν το wow effect, έχασαν R&D στα μάτια του ανταγωνισμού, πληγώθηκε ο εγωισμός της εταιρείας κλπ κλπ.

 8. Εκτός πια και αν είναι ένα παιχνίδι όλο αυτό του θείου steve.. Τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά τον έχω ικανό για πλάκα…….

 9. Δε νομίζω ότι παίζεται τίποτα πέρα από απροκάλυπτος τραμπουκισμός. Η αστυνομία δεν αμφισβήτησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις ότι κάθε κατάσχεση θα ήταν παράνομη, απλά τις έγραψε στη πράξη. Και είναι φανερό ότι θα προσπαθήσουν να στήσουν κατηγορίες για κακούργημα (αποδοχή προϊόντων εγκλήματος) με ότι μπορούν και όσο μπορούν, παρόλο που δεν έχουν και πολλή βάση.

  Οι του Gizmodo δεν αγόρασαν το κινητό (πλήρωσαν.. tip για την ιστορία ας πούμε), δεν είχαν υπόψη καμιά παρανομία (αυτός που τους το δωσε ισχυρίζονταν ότι προσπαθούσε να το παραδώσει για βδομάδες αλλά δεν έβρισκε κανέναν στη Apple), και πρόθεση είχαν να το επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη όπως και έκαναν (βγάζοντας κάτι φωτογραφίες για να σκοτώσουν την ώρα μέχρι να έρθει να το πάρει :p)

  • Μόνο που το επέστρεψαν αφού ζητούσαν από την Apple να του καταθέσει επίσημο αίτημα, προφανώς για να αποδείξουν ότι πρόκειται όντως για γνήσιο iPhone.

   Όσο για τις κατηγορίες, συμφωνώ μαζί σου. Αυτό ακριβώς το σενάριο θα παίξει. Δεν μπορεί σε 6 υπολογιστές και ό,τι άλλο πήραν να μην βρουν κάτι σχετικό με όλη την ιστορία του iPhone και πως έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν για αυτό.

   • Ερρρ, πως να ξέραν ότι είναι της Apple χωρίς απόδειξη? :p Είναι γελοίο ότι ασχολήθηκε ποινική δικαιοσύνη με τέτοιο θέμα, αν χάνει οποιοσδήποτε το κινητό του και του το επιστρέφουν, επεμβαίνει εισαγγελέας μπας και παίχτηκε κανά κακούργημα?

    Το τι αποτελεί αποδοχή προϊόντων εγκλήματος είναι παντού ίδιο. Πρέπει να τα αποδέχεσαι, να ξέρεις ότι είναι (κλεμμένα ας πούμε), και να έχεις πρόθεση να τα στερήσεις από τον ιδιοκτήτη. Πράγματα που δε πρόκειται να αποδειχτούν. Ο Chen είπε ότι πλήρωσε 5 χιλιάδες και από κει ξεκίνησαν όλα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είπε ότι τα πλήρωσε για το κινητό (και όχι για.. εύρετρα), και όπως και να ‘χει, και κλοπή του κινητού να αποδείξουν, και αγοραπωλησία του κινητού να αποδείξουν, και γνώση του Chen ότι αγόραζε κλεμμένα να αποδείξουν, πάλι υπόθεση δεν έχουν, το κινητό έχει ήδη επιστραφεί.

    Είναι καθαρά τραμπουκισμός, και τραμπουκισμός όχι από μπράβους της Apple αλλά.. αυτεπάγγελτος από τη δικαιοσύνη (που προφανώς επάγγελμα έχει να γλείφει τον Jobs).

   • Δεν είμαι τόσο σίγουρος.. ρίξε μια ματιά στο update

   • Τι περιμένεις να πει ο Siegler είναι αργόστροφος και δεν έχει ιδέα από τίποτα. Τι περίμενε να συλλάβουν τον Chen χωρίς στοιχεία? Εδώ δεν έχουν καν υπόθεση, και ο Siegler αναρωτιέται γιατί δε τον κλείσαν μέσα :p

   • Και όταν τελειώσει αυτή η υπόθεση βέβαια, θα ξεκινήσουν οι κατηγορίες της Apple ότι της κλέψανε τα βιομηχανικά μυστικά, που κι αυτή την υπόθεση μάλλον θα τη χάσει, αλλά όχι χωρίς να κάνει τη ζωή ποδήλατο όλων.

   • Η αστυνομία κοιτάει και την μεριά του Gizmodo, αν έχουν δίκιο ή όχι. Για να δούμε. Σε κάθε περίπτωση 6 υπολογιστές σίγουρα έχουν πολλά πράγματα μέσα και κάτι θα βρουν ακόμα και αν στόχος τους είναι όχι να τιμωρήσουν το Giz (που νομίζω ότι θέλουν να ταλαιπωρηθεί λίγο) αλλά να βρουν ποιος είχε το iPhone στα χέρια του ένα μήνα και πως το βρήκαν… αν δεν το έκλεψαν.

 10. Συνοψίζω επειδή βλέπω και άπειρες π***ρες στο TC, και όποιος θέλει με πιστεύει.

  * Η φάση είναι δίωξη για κακούργημα, δεν έχει άμεσα σχέση η Apple. Μπορεί να πει κανένας ότι δε τη συμφέρει την Apple να φαίνεται να τραμπουκίζει. Εγώ είμαι σίγουρος ότι η Apple την υποκίνησε τη φάση, και με βάση το ιστορικό της εταιρείας και από το ότι είναι γελοίο να ασχολείται εισαγγελέας με τέτοια υπόθεση.

  * Η κατάσχεση εκτός από γελοία είναι και κατά 99% παράνομη. Έχουν αναφερθεί από δω κι απο κει προηγούμενες αποφάσεις (O’ Grady v. Superior Court που λένε και στα σχόλια στο TC). Και ότι οι του Gawker επιμένουν ότι είναι παράνομη, δημόσια και μετά από τόσες μέρες, σημαίνει ότι δεν ήταν δικαιολογία της στιγμής.

  * Η υπόθεση είναι μη υπόθεση όσο αφορά το Gizmodo. Το κινητό ο Chen το επέστρεψε εκούσια και είχε δηλώσει από την αρχή ότι σκοπό είχε να το επιστρέψει φυσικά. Και καμία απολύτως σχέση να μην έχει κανένας με νόμο, καταλαβαίνει ότι κατηγορία κλοπής πολύ δύσκολα να σταθεί. Άμα είχε βγάλει φωτογραφίες με λεζάντα “ορίστε το νέο μου κινητό”, θα τον είχαν κλείσει μέσα.

  * Κλοπή μπορεί ίσως να σταθεί γι αυτόν που βρήκε το κινητό, εφόσον φαίνεται να το πούλησε. Εξαρτάται τι λένε οι νόμοι της Καλιφόρνιας, και δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν :p

 11. Απορώ γιατι το κάνουμε θέμα…

  Έβγαλε κάποιο προϊόν ο τύπος στη δημοσιότητα ενω δεν θα έπρεπε ?… Λοιπόν τώρα τί συζητάμε? Πήρε το ρίσκο και έχασε… that’s all…

  Κι όταν μιλάμε και για την Apple, που σκοτώνουν τη μάνα τους για τα λεφτά.. ε.. λίγο θέλει ?…

  Τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια… (η Apple φυσικά..)

  • Έχεις αποδείξεις για αυτά που λες και μπορείς να μιλήσεις με ονόματα και στοιχεία; Μήπως το Redmond δεν κάνει τα ίδια, έτσι επειδή απλά μπορεί; Μην ακούω αστειότητες.

Top

Show Buttons
Hide Buttons